Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 1

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Film pro lidi, kteří trpí obsesí vidět všechno, kde je Sydney s touhou, že na ně na velkém plátně třeba vykoukne bradavka? Ani to ne. Neposvrněná je nefunkční hovadinkou, která má sice v základu relativně zajímavý nápad, ale jako celek absolutně nefunguje. Většina "hororových" linek nedává smysl a jednotlivé postavy sice umírají, ale vy na konci vlastně netušíte proč... Do toho tam občas hraje rozpustilá hudba s "církevními" motivy, která v kontextu působí naprosto směšně a celé se to hroutí jako domeček z karet. Nejzásadnější tak na tom filmu zůstává diskuze, jaký význam mělo, že tam sem tam pobíhal někdo s červenou kuklou na obličeji... Ano, správně. Film vám na tuto (ne)zásadní otázku neodpoví. Stejně jako na spoustu dalších věcí. Pokud vás podobná tématika zajímá, pusťte si radši Benedettu. Ta je sice dost ujetá, ale jako celek vám asi bude dávat mnohem větší smysl než tahle zhůvěřilost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oproti Omenovi je to dle očekávání o 2 třídy horší, ale má to mé sympatie za Erko, byť to PG-13 šel bych snad i na 2. Sydney Sweeney je snad poprvé hm vzhledově obyčejná ? Jak neukazuje své výstavní kozy v mini šatech a nemá make up, tak není žádná sexuální bohyně, ale obyčejná dívka, Vizuálně je to docela průměrné, příběhově obyčejné, byť oceňuji, že nejde o duchařinu, ale jde to trochu odlišným směrem. Lekačky na mě nefungovaly,ale potěší trochu gore ( odříznutí jazyku, seškráblý obličej po pádu na beton či gejzír krve stříkající z krku- to bylo hodně fajn). Suma sumárum koukatelný průměr, ale snadno zapomenutelný. 5/10. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Nejhorší film, na kterém jsem letos byl. Nefunguje zde absolutně nic a já nechápu, pro koho se tyto filmy točí. Nějakou snahu zde ukázala možná tak Sydney Sweeney, která na tenhle kousek bude chtít hodně rychle zapomenout (stejně jako na Madame Web). Příběh hloupoučký a prvoplánový, ale to by ani tolik nevadilo, kdyby alespoň něčím jiným tento film překvapil. Ale není tam nic! 89 minut trvalo jak 120 minut. Tohle nestojí za pozornost ani na VOD. Absolutní ztráta času. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Neposkvrněná mohla být fakt dobrým hororem s neotřele pojatými kulisami kláštera a hraním si se strachem z reálna. Jenže i přes opravdu dobrý výkon Sydney Sweeney je to takové podivné. Některé motivy nejsou vysvětleny a celý příběh se po vysvětlení dost vyklá. Na druhou stranu si to po celou dobu drží docela fajn atmosféru a i když vyloženě film neděsí, umí mrazit explicitními scénami i tajemnem. Škoda. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sydny zase Sviní! Svým hereckým neumětelstvím a strašidelným mongoloidním xichtem tentokrát nějaký neambiciózní rádoby horor. Holt obří kozy prostě neuhrají všechno, maximálně tak rychlá zápěstí nezletilých paniců a touhy juvenilních instapičinek se jí vyrovnat, což ale na pomíjivou relativní „popularitu“ na asociálních sítích zřejmě stačí. Každopádně tohle směr prdel nijak zvlášť neposlala, neboť to tam bylo již před obsazením neherců. Jedná se totiž o asi tak milióntý přitrouble nezáživný, sterilní a do sucha vyždímaný Omen / Rosemary plagiát o vyprcání duchem svatým / nesvatým a následném neposqrněném početí pohádkového sp(r)asitele, který párek hrajících čtyřek v průsvitném betmením kombiné nikterak nevytrhl. Leda by měla Sydny přes hlavu igelitku z Tesca nebo tak. Což neměla, takže to bylo místy dost děsivé. Tedy v hororovém slova nesmyslu, jako horor to stálo za vyližmámu. Vyližmámu v docela hezkých katakombách. Tudíž 1,50000014562, ovšem s vypnutým generátorem pásového nevkusu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Mohan v rozhovore porozprával príbeh, v ktorom jeho rodina prestala chodiť do kostola po vypočutí si pro-life kázne; zastával však názor, že zámerom filmu nebolo priniesť nejaké sociálne posolstvo, ktorým by riešil tému potratov. (Arsenal83)
  • Mohan prezradil, že scenár pôvodne obsahoval obsadenie stredoškoláčok, nie mníšok, a bol zmenený tak, aby lepšie vyhovoval očakávaniam Sweeney a divákov. (Arsenal83)
  • Mohan uviedol, že mnohé z filmových scén boli inšpirované jeho katolíckou výchovou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama