Reklama

Reklama

Akujaku reidžó level 99: Wataši wa ura boss desu ga maó de wa arimasen

(seriál)
  • Japonsko Akuyaku Reijou Level 99: Watashi wa Ura Boss Desu ga Maou de wa Arimasen (více)
Trailer 3

Epizody(12)

Obsahy(1)

Yumiella Dolkness je malá dcera vévody v království Varschein, ale ve svém minulém životě byla dvacetiletou studentkou univerzity. Kvůli tmavým černým vlasům, které jsou v zdejším království považovány za zlé znamení, je Yumiella již od dětství izolována a ustrkována. Z toho důvodu má po celé své dětství dostatek času na studium politiky, historie a dalších náležitostí světa. Při studiu ovšem brzy s překvapením zjistí, že se tento svět velmi nápadně podobá romantické RPG hře, kterou milovala jako japonská studentka. A že ona sama je v roli skrytého nejtěžšího bosse na konci hry. Yumiella se rozhodne dělat vše proto, aby se tento její osud nenaplnil. Ale povede se jí to? (TheDarKnig)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (3)

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve skrze průměrná věc, kdy veškeré zápletky jsou postaveny na tom, že naše OP hrdinka je totálně stoická a absolutně nerozumí lidským emocím. Jinak tu máme spoustu klišé, místy vyloženě ošklivou grafiku, průměrnou hudbu a odfláknutý konec. Učebnicový průměr, který neurazí ani nenadchne. 60% ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho nic a dostala jsem velice příjemnou a zábavnou jednohubku. Zatímco mužských OP hrdinů je v isekaích tolik, že je můžete přehazovat vidlema, přesilněných dívčích hrdinek je podstatně méně a jen málokdy jsou něčím zajímavé. Ale Yumiella je vlastně docela fajn. Její herní minulost dostaneme jen v krátkém shrnutí na začátku a hlavní děj se pak točí kolem problémů s její sociální poruchou, ostrakizací ze strany ostatních a snaze vyhnout se právě tomu tragickému konci, ke kterému ji příliš silná temná magie předurčuje. A především díky jejím vnitřním komentářům je to vlastně docela legrace. Skvělé také je, že nejen ona, ale i ostatní protagonisté si tu projdou nějakým charakterovým vývojem, svět té otome hry má jasná pravidla a z nich plynoucí logické jednání postav, a na ploše dvanácti epizod dostaneme i v podstatě dokončený příběhový oblouk. (Což je tak trochu vzácnost, protože dnes jsou prakticky všechna fantasy anime koncipována jen jako teasery na zdrojovou mangu.) A potěšila i slušná porce nečekané a zajímavým způsobem funkční romantiky. Zápory to ovšem má také, hlavně nechutné laciné CGI monster a draků a nezajímavé souboje, pokud už na ně dojde. A někomu by mohlo asi vadit i to, že se fakt jedná o klasické otome schéma, jehož základem je girl power, a chlapci tu mají za úkol fungovat především jako (občas ne moc chytré) romantické objekty. I když zrovna Yumiellin spolužák Patrik nepochybně hrdinou je a vlastně si zaslouží docela obdiv. 70% ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Člověku, který k tomuhle seriálu dělal 3DCG modely monster, by měla být doživotně zakázána jakákoli práce na počítači, protože reálně něco tak mizerného (třeba drak, kostlivci…) by se do anime radši vůbec dostat nemělo. Tak tím jsem si ulevil a vyjádřil svojí největší výtku, můžeme dál. Příběh mě docela bavil, i když není kdo ví jak originální (kromě úplně první epizody, ta měla docela zajímavý twist), v některých částech je strašně uspěchaný (třeba rozřešení romance hlavní hrdinky tu proběhne tak nějak divně a nepřirozeně z minuty na minutu) a z konce jsem také necítil nějak extra velké uspokojení. Hlavní hrdinku jsem si oblíbil, i když na mě působila jako trochu chytřejší Mashle (zkrátka ne tak úplně braindead) v sukních, hodně tomu pomáhal styl vyprávění z jejího úhlu pohledu s vnitřními dialogy, které jí pro mě dělali mnohem zajímavější a sympatičtější. Z ostatních postav jsem si dokázal oblíbit asi jen Patricka, což bylo ale z velké části způsobené tím, jak moc hloupí mi přišli všichni tři muži (princ, kouzelník, voják) kolem Alicie. Ty postavy byly až tak špatné, že jsem si vzpomněl na Hrdinu se štítem, kde ústředním tahounem charismatu hlavního hrdiny je fakt, že všichni další hrdinové jsou nesnesitelní, stupidní... Zkrátka s tímhle "materiálem", co tu byl, Patrick zářil. Co se humoru týká, občas jsem se zasmál, jindy to bylo úplně mimo, ale aspoň tu nebyly žádné okamžiky, kdy by mi nějaký vtip přišel třeba hloupý nebo trapný. Ve výsledku tu mám docela fajn seriál, který má ale pár opravdu zásadních chyb v rámci tempa, animace, postav (viz. výše) a proto, i když mě rozhodně víc bavil než nudil a štval, mu víc jak 5,5/10 nedám. ()

Reklama

Reklama