Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Gregory Ashton pracuje na nelegálnom vedeckom projekte, ktorého cieľom je vyvinúť omladzujúce sérum. Problém je, že kľúčovou zložkou séra je látka, ktorú možno získať výlučne z mozgov mŕtvych ľudí. Doktorov finančne nákladný výskum sponzoruje zámožná stará dáma, pani Elizabeth, ktorá túži po večnej mladosti. Netrpezlivá Elizabeth jedného dňa Dr. Ashtona donúti, aby jej podal nedokončený liek, o ktorého vedľajších účinkoch zatiaľ nikto nemá ani potuchy. (Karamanlis)

(více)

Recenze (12)

Han22 

všechny recenze uživatele

Nesympatický vědec léčí nesympatickou dámičku. Aby byla mladá, připravuje sérum z mozků mrtvol, jenže sérum je krátkodobé a po jeho vyprchání se dámička mění na stále horší monstrum. Neskutečně utahaný film, kde se první vražda stane až po hodině a i pak se to táhne. Nulová atmosféra, céčkový look a hlavně příšerná nuda. Hvězdička za technicky slušnou masku (i když směšnou) a trochu toho gore ke konci. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Není radno si zahrávat s přírodou a na vědecké bázi obalamutit proces stárnutí. Zestárlá bývalá úspěšná herečka přestala dostávat nabídky na hlavní role a tak si zaplatila vědce, aby vymyslel něco, co by ji vrátilo mladistvý vzhled. Což o to, jak se klasicky říká -Elixír mládí- onen vědec skutečně vyvinul a účinky byly okamžitě znát, ale jak už to většinou bývá, netrvalo dlouho a objevily se také vedlejší účinky. Hororový snímek z konce osmdesátých let vyniká svojí nostalgickou náladou jak ve výpravě, tak i v maskách. V žádném případě nejde o budování temné hrůzy a strachu, ale jen o pouhopouhou hororově laděnou filmovou zábavu. Takže ani v dnešní době tolik populárních lekaček se zde nelze dočkat. Béčkový videofilm své doby bez bázně a hany, který právě z onoho nostalgického hlediska může uspokojit k odpočinkovému filmovému zhlédnutí i dnes. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Starnúca herečka zaplatí lekárovi nemalú sumu, aby vynašiel sérum mladosti. To sa mu aj podarí, vyrobí ho z mozgovej kôry mŕtvych ľudí. Spočiatku to vyzerá nádejne a herečka omladne, avšak ak nedostane ďalšiu dávku vo veľmi rýchlom čase, zmení sa na odporné monštrum požierajúce ľudské mozgy. Veľmi kvalitné béčko so skvelými maskami, plné krvi a slizu (dokonca mi to trochu pripomínalo Re-Animátora). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Povýšenecká a ku tomu ešte škaredá bohatá panička, má jednu jedinú starosť. Svoje telíčko. A keďže má vkus, tak si nabalí ešte viac nesympatického doktůrka, aby jej tú držku držal pod 30dkou. Čo čert nechcel, v tom injekčnom žrádle nebolo presne to, čo obaja čakali. Dosť nudná a málo krvavá hodinka aj pol. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Touha po věčném mládí je nekonečná. Co všechno je člověk pro to ochoten obětovat? Všechno. Byť sérum doktora Ashtona zatím nefunguje, jak by mělo, jeho mecenáš, kdysi krásná a slavná, dnes zestárlá herečka, trvá na tom, že se stane jeho pokusným králíkem. Divák samozřejmě vidí, co se stalo s laboratorními potkany, Elizabeth by to však stejně nezajímalo. A pokud dojdou lidské mozky? Nu, dáma si přece umí vždy poradit. Klasické osmdesátkové béčko, které znalého fanouška nepřekvapí, ale může si ho do jisté míry užít. Pěkné mechanické efekty a především maskérská práce, kdy se Elizabeth mění tu v jakéhosi křížence s plazem, tu připomíná Gorgonu Medusu a divák může hádat, jaká kreace bude následovat. Gore je oproti jiným snímkům mírnější, ale dojde na utržené hlavy i proražené hrudi. K tanci a poslechu hraje dívčí metalová kapela Poison Dollys. Tedy Girlschool to rozhodně nejsou, ale pořád lepší než disco... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama