Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Laputa 

všechny recenze uživatele

Myslím, že žádný dokument nemůže nabídnout více než tento. David Attenborough a jeho pojetí přírody je poutavé a nečekaně zajímavé. Dokumenty o čemkoliv bývají většinou nudné pojetí o minulosti, přítomnosti nebo budoucnosti. Tohle k nim, ale rozhodně nepatří. Do podrobna prozkoumaná příroda, která je na vysoké úrovni servírována divákovi. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Co se mě týče, tak bych se naprosto nebál tento dokument označit, jako vůbec nejlepší dokument o přírodě kolem nás, jaký byl a troufnu si říct, že i dlouho bude, v historii kinematografie natočen. Je snad hříchem si tento dokument pouštět na televizoru menší úhlopříčky než je 130cm. Já měl zážitek ještě umocňen docela kvalitní 3D konverzí. Při několik geniálních pohledech kamery na větší propast či vodopády jsem snad pocítil i adrenalin v krvi, a to je skutečně jev se nevyskytující. Vizuálně je to naprosto překrásné. Co se týká informačního charakteru, tak si myslím, že dokument je opravdu velmi silně zpopularizován, takže je srozumitelný naprosto pro každého, třeba i absolutně nezasvěceného člověk. Za více než 9hodin se člověk doví skutečně mnoho věcí, o kterých neměl dříve třeba ani ponětí. Je trošku škoda, že moje srdce patří více vesmíru než naší planetě, a proto mě mnoho informací vůbec nezajímalo. Kouká se na to však krásně. Především veškeré podvodní záběry jsou natočeny tak geniálně, že si snad ani nechci představovat úsilí a čas autorů, který tomu museli věnovat. 4*. ()

Reklama

Thehellion 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že například v žádném díle neni ani zmínka o kosatkách, což je vrchol potravního mořského řetězce, sem tam se na můj vkus moc babrají v kytičkách a těchto věcech na úkor například tygrů a podobně, nicméně to jsou jen malé chybky..natočit něco takového muselo dát obrovskou dřinu, je to famozní přírodopisný dokument. Za mě nejlepší díly - Hory, Od polu k polu, Království ledu a asi pouště..největším zklamáním byla pro mě nejspíš džungle..ale nelze to napsat jinak..........Bravo.... ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, není to dokonalý seriál, v některých dílech se chvilkami dostavila i nuda. Také tu chybělo, jak už zmínil kdosi přede mnou, povídání o spoustě "důležitých" druhů. Dá se tedy dát jiné než nejvyšší hodnocení? Ne, nedá. Jako celek je to naprosto parádní, famózní, dechberoucí. Když člověk pomyslí, kolik dní, týdnů, měsíců filmaři museli čekat trpělivě na některé záběry, aby je mohli představit světu, už za to mají můj bezmezný obdiv. A ty záběry pak skutečně stojí za to. Poznal jsem spoustu nových druhů, dozvěděl spoustu zajímavostí a faktů, co chtít víc? Navíc vypravěčské nadání páně Attenborougha je nezaměnitelné a nádherné. Tohle by mělo být povinné školní učivo! (HDrip, orig.) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planet Earth je brán jako klasika na poli vědecko-populárních dokumentů o přírodě. Rozhodně zaslouženě, protože obsahuje řadu unikátních záběrů, je skvěle hudebně podkreslený a doplněný o sympatický komentář Davida Attenborougha. Obsahově je to z principu jasná pětka a přesto, ze současného pohledu už tahle série za špičkou malinko zaostává a je potřeba hodnotit dokument jako celek. Zejména v počátečních dílech je znát využití starých, méně kvalitních záběrů točených na klasický film a i když jsem se díval na HDDVD, tedy pravděpodobně na nejlepší dostupnou verzi, působilo použití méně kvalitních zdrojů tu a tam trochu rušivě. Nejen co do kvality obrazu, ale i na fyzické práci s kamerou. Od Planet Earth navíc nelze čekat nějaké velké zázraky, co se informační roviny týče. Je to spíš "jen" sled různých záběrů, které samy o sobě na dechberoucí podívanou stačí a skvěle se u nich relaxuje, ale přeci jen, občas bych se rád dozvěděl i víc. Víc toho, co ještě neznám. A toho bylo v Planet Earth spíše pomálu. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Druhá epizoda s názvem „Hory“ přináší mimo jiné i několik scén ukazujících velmi vzácné leopardy sněžné. Jde o vůbec první záběry tohoto živočišného druhu takto zblízka. Samotné natáčení těchto scén zabralo filmařům více než rok. (DaViD´82)
  • Filmaři navštívili celkem 62 zemí. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama