Reklama

Reklama

Zmrzlá planeta - Série 2 (2022) (série)


Naše zmrzlá planeta (S02E06)

(epizoda)
  • Velká Británie Our Frozen Planet (více)
Velká Británie, 2022, 58 min

Režie:

James Reed

Hrají:

David Attenborough (vypravěč)

Obsahy(1)

Zmrzlá část Země prochází převratnými změnami. V závěrečném dílu našeho dokumentárního cyklu se seznámíme s vědci a osobnostmi, které zasvětily svůj život odpovědím na otázku, co tyto změny znamenají. Nejen pro zvířata a lidi, kteří v těchto oblastech žijí, ale pro celou planetu. Naše cesta začíná v Arktidě, kde se každé léto z okrajů tajících grónských ledovců odlamuje do moře obrovské množství ledu. Na vrcholu ledového příkrovu Grónska glaciolog Alun Hubbard sestoupí do ledovcového mlýnu, aby se pokusil zjistit, jaké mechanismy způsobují na tomto ostrově tak rychlý úbytek ledu. Na dalších místech v Arktidě nemizí jen pevninský led. V Zálivu svatého Vavřince v Kanadě přírodovědci zkoumají, jak úbytek mořské ledové pokrývky ovlivňuje život mláďat tuleňů grónských. V arktickém Rusku přichází v důsledku mizení mořského ledu během léta na Wrangelův ostrov stále více ledních medvědů. Správce místní rezervace společně s vědeckými pracovníky je sledují, aby posoudili možnosti jejich přežití v budoucnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábery krásne ako vždy, s tým polemizovať nebudem. Tento diel však bol viac venovaný ekológii a aktivizmu, čo ma po čase začalo nudiť. (Otázky poznáme, nepoznáme však odpovede a riešenia.) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nádherné obrázky pokazené záverečným vyplakávaním, ako musí každý znížiť svoju uhlíkovú stopu, inak planéta proste zhorí, zahynie, zanikne. Pritom stačí zbytočne nevykecávať, skočiť tam do ľadovca a je po uhlíkovej stope. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama