Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době zlaté horečky se tulák Charlie, stejně jako tisíce dalších mužů, vydává na Aljašku k cestě za zbohatnutím. Ve sněhové vánici narazí na dřevěnou boudu, kde se rozhodne ukrýt. Uvnitř se shledá krom psa také s podivným chlapíkem, který jej s puškou v ruce odmítá přijmout a hladového zlatokopa Big Jima. Zanedlouho se jejich cesty rozdělí. Charlie příchází do města, kde potká místní tanečnici Georgii, do níž se na první pohled zamiluje... (Prince)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

Falko 

všechny recenze uživatele

Par Chaplinovych filmov mam za sebou, ale to, co predviedol v tomto filme opät dokazuje, akym geniusom Chaplin bol. Nielenze som sa opät bavil, ale reziser Chaplin pridal i stipku napätia alebo dramy a ta zaverecna scena z domom nemala chybu a taktiez musim pochvalit uzasnu veselu hudbu alebo z klasickej hudby pouziteho znameho "Cmeliaka". Dnes je rok 2010 a tento film bol natoceny v roku 1925, takze ma predomnou poklonu, kedze dokaze stale bavit a dufam, ze bude bavit aj dalsie generacie. Miesto v rebricku na IMDb ma urcite zasluzene... 03.02.2010 _______ Charles Chaplin - (Osamelý zlatokop) +++ Mack Swain - (Big Jim McKay) +++ Tom Murray - (Čierny Larsen) +++ Georgia Hale - (Georgia) +++ Henry Bergman - (Hank Curtis) +++ Malcolm Waite - (Jack Cameron) +++ Produkcia: Charles Chaplin +++ Hudba: Charles Chaplin, pre verziu z roku 1970 William P. Perry +++ ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem ozvučenou verzi, a tu také hodnotím, je tomu pár dní, a doteď si nemohu zodpovědět otázku, jak je možné, že si Chaplin, člověk s citem pro film, neuvědomil, že si tímto tahem naprosto zprasí svoji práci. Jeho expresivní komentář, v němž sám sebe oslovuje Little Fellow a div u toho nepláče, podráží kolena veškeré kvalitní filmařině v tomto kousku obsažené. Ale i bez přídatného zvuku je Zlaté opojení poměrně velkým zklamáním. ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Milovníkem grotesek opravdu nejsem, ale Zlaté opojení mě kupodivu celkem bavilo. Nesmála jsem se, to ne, ale občasné pousmání se objevilo a hlavně jsem se nenudila (i když mi na takový typ filmu 96 minut přijde jako hodně dlouhá stopáž.) Dost mi vadil divně uspěchaný konec. Zatímco gagům je věnováno někdy až příliš času (jenže o tom ten film je, takže je to pochopitelné), závěr romance je předčasně ukousnutý, prostě jen konstatování: teď jsem boháč a budem spolu... Těch 5 minut navíc, kdy by se aspoň objali, bych klidně přežila! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tématicky ne tak důležité jako Diktátor, příběhově ne tak zábavné a ztřeštěné jako Moderní doba, ale přesto naprosto kouzelné a svým způsobem jedinečné dílko. Živelnost a promyšlenost jednotlivých scén opět bere dech, akční vsuvka s balancováním na kraji útesu je dnes legendární jako Charlie sám a hlavní myšlenka, tedy odradit zlatokopy od pobytu v nehostinné zemi nikoho, kde vám k obědu brzy zbude jen vlastní bota, se také určitě cení. Ale Chaplinův vrchol je přeci jenom jinde.. 80% ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Zlaté opojení byl první Chaplinův celovečerní film, který jsem před lety viděl. Do té doby to byly jen krátké filmy, které jsem měl rád, a najednou tu byl přes hodinu dlouhý film, což pro mě bylo jako zjevení a já jen s úžasem koukal, jak skvělým herecem a režisérem Chaplin byl. Všechno ve filmu perfektně funguje - gagy, smutek, sentiment, uličnictví. Jen ta verze, kterou jsem viděl tehdy pouze s mezititulky byla lepší, protože verze s Chaplinovým komentářem docela ruší tu krásnou pohodu, kterou divák zažívá při sledování němých filmů. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Charlie Chaplin jí botu, si z vedlejšího talířku natočí na vidličku a sní tkaničku a na talířek přesune floky. Hned v dalším záběru je tkanička zpět na talířku a v dalším leží na talířku zase floky. (PaulxH)
  • Ve filmu “hraje“ skutečný medvěd baribal (Ursus americanus). Na tu dobu to bylo velmi neobvyklé, používaly se převleky. (džanik)
  • Kromě Kalifornie se natáčelo rovněž v Coloradu a v Truckee v Sierra Nevadě. (džanik)

Reklama

Reklama