Reklama

Reklama

Einstein a bomba

  • Velká Británie Einstein and the Bomb

VOD (1)

Obsahy(1)

Co se dělo po Einsteinově útěku z nacistického Německa? Ponořte se do mysli tohohle génia v dokumentárním dramatu plném archivních záběrů, kde zazní i jeho vlastní slova. (Netflix)

Recenze (20)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad na Einsteinove trápenie a výčitky. Videl som množstvo spracovaní o živote tohto génia a musím povedať, nič objavné sa tu nedozviete. Cítiť že je to niečo iné, nemôžem ani uprieť snahu na hĺbavejšie skúmanie pocitov a motivácii vďaka konkrétnemu zameraniu, (teória relativity a jej vyústenie ku vzniku atómovej bomby) no väčšinu času sledujeme Einsteina tesne pred a tesne po úteku z Nemecka. Do toho mi úplne nesadli hrané pasáže a až posledných 20 minút konečne dostaneme čo napovedá názov. Priznávam, dojem potom išiel trochu hore. Pre laikov dostačujúce, z veľkej časti osobné (určite ale nečakajte životopis), pre znalcov rutinné a nijak zvlášť bohaté na informácie. Rýchlo to ubehne, záver obsahuje posolstvo a napriek miernej kritike, vyslovene sklamaní asi nebudete. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal sem standardní dokument a místo toho sem dostal polodokument s naprosto zbytečnými hranými pasážemi. Nemůžu sice říct, že bych se nic nedozvěděl (vzhledem k tomu, že jsem toho o Einsteinovi zase tolik nevěděl), ale ta hodinka a čtvrt se docela táhla a očekávání tenhle kousek naplnil až v posledních cca dvaceti minutách. Zklamání...40% ()

Reklama

poganteria 

všechny recenze uživatele

Pomerne štylizovaný dokument, ktorý dáva dôraz na dianie počas druhej svetovej vojny. Mal by potenciál ale to spracovanie bolo pre mna strašne únavné a také jalové. Ako divák ktorého zaujíma Einstein by som ocenila viac celkových informácií o živote a súvislostí. Toto je skôr na spôsob "skúsime sa zamyslieť nad tým aké mal Einstein pocity a znázorniť ich" a vo výsledku to vôbec nefunguje. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

V podstatě takové nenáročné a velice letmé nahlédnutí do života Alberta Einsteina, zaměřené především na meziválečné období, kombinují se zde dobové pasáže s těmi hranými, dokument cílí primárně na laickou veřejnost, takže se divák dozví v drtivé většině případů již známá fakta, žádné novinky opravdu nečekejte. Film je vzhledem k délce stopáže obsahově dosti povrchní, na druhou stranu ale nenudí, zajímavé byly části ohledně teorie relativity, líbil se mi i závěr s určitým poselstvím, takže celkově je to u mě takový neurážející průměr. Zpracování je docela fajn, Aidan McArdle je v roli Einsteina výborný, obsah je ale už trochu diskutabilní. 5/10. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Einsteina a amatérský obdivovatel jeho teorií, které se ukázaly být i praxí, ale do tohoto filmu jsem se nedokázal vžít. Přišlo mi to takové... nijaké. A zatímco v Bohemian Rhapsody jsem viděl skutečného Freddieho, tady jsem nikdy neměl pocit, že vidím skutečného Einsteina. Pořád jsem viděl herce, který hraje Einsteina a to mě skutečné otravovalo. Je mi to líto, přál jsem si aby ten film byl dobrý, ale působí dost odfláknutě, co se režijní a scénáristické práce týká. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama