Reklama

Reklama

Einstein a bomba

  • Velká Británie Einstein and the Bomb

VOD (1)

Obsahy(1)

Co se dělo po Einsteinově útěku z nacistického Německa? Ponořte se do mysli tohohle génia v dokumentárním dramatu plném archivních záběrů, kde zazní i jeho vlastní slova. (Netflix)

Recenze (20)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad na Einsteinove trápenie a výčitky. Videl som množstvo spracovaní o živote tohto génia a musím povedať, nič objavné sa tu nedozviete. Cítiť že je to niečo iné, nemôžem ani uprieť snahu na hĺbavejšie skúmanie pocitov a motivácii vďaka konkrétnemu zameraniu, (teória relativity a jej vyústenie ku vzniku atómovej bomby) no väčšinu času sledujeme Einsteina tesne pred a tesne po úteku z Nemecka. Do toho mi úplne nesadli hrané pasáže a až posledných 20 minút konečne dostaneme čo napovedá názov. Priznávam, dojem potom išiel trochu hore. Pre laikov dostačujúce, z veľkej časti osobné (určite ale nečakajte životopis), pre znalcov rutinné a nijak zvlášť bohaté na informácie. Rýchlo to ubehne, záver obsahuje posolstvo a napriek miernej kritike, vyslovene sklamaní asi nebudete. ()

poganteria 

všechny recenze uživatele

Pomerne štylizovaný dokument, ktorý dáva dôraz na dianie počas druhej svetovej vojny. Mal by potenciál ale to spracovanie bolo pre mna strašne únavné a také jalové. Ako divák ktorého zaujíma Einstein by som ocenila viac celkových informácií o živote a súvislostí. Toto je skôr na spôsob "skúsime sa zamyslieť nad tým aké mal Einstein pocity a znázorniť ich" a vo výsledku to vôbec nefunguje. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal sem standardní dokument a místo toho sem dostal polodokument s naprosto zbytečnými hranými pasážemi. Nemůžu sice říct, že bych se nic nedozvěděl (vzhledem k tomu, že jsem toho o Einsteinovi zase tolik nevěděl), ale ta hodinka a čtvrt se docela táhla a očekávání tenhle kousek naplnil až v posledních cca dvaceti minutách. Zklamání...40% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

V podstatě takové nenáročné a velice letmé nahlédnutí do života Alberta Einsteina, zaměřené především na meziválečné období, kombinují se zde dobové pasáže s těmi hranými, dokument cílí primárně na laickou veřejnost, takže se divák dozví v drtivé většině případů již známá fakta, žádné novinky opravdu nečekejte. Film je vzhledem k délce stopáže obsahově dosti povrchní, na druhou stranu ale nenudí, zajímavé byly části ohledně teorie relativity, líbil se mi i závěr s určitým poselstvím, takže celkově je to u mě takový neurážející průměr. Zpracování je docela fajn, Aidan McArdle je v roli Einsteina výborný, obsah je ale už trochu diskutabilní. 5/10. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Za mě vysloveně zklamání. I 180 minut Oppenheimera mi přišlo kratších. Těšil jsem se, že snad pochopím něco z fyziky, že se podívám na Einsteinův život a dozvím se nějaké zajímavosti, ale o tom film moc není. Asi třetina filmu je o hajlujících Němcích a hrůzách války, zbytek je o všem možném, ale extra povrchně. Nedozvíme se skoro nic o jeho rodině, spolupracovnících nebo výzkumu. Byl zvolen koncept, že Einstein řekne pouze to, co řekl doopravdy, což zní jako super nápad, ale ve filmu tak nemůže vést žádnou konverzaci a musí jen koukat na partnera v dialogu. Celé mi to přišlo na rychlo spíchnuté, když už Oppenheimer měl takový úspěch. Je super, že tam je tolik jeho záběrů, ale tím to končí. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama