Reklama

Reklama

Recenze (4)

maldoror16 

všechny recenze uživatele

Perfektní černobílá, nepříliš známá, tradiční chambara ala 60. léta, která místo na souboje a samurajské umění sází na silný a dramatický příběh plný intrik na pozadí válek soupeřících daimyů o zapadlé hornaté království Hida někdy v polovině 16. stol. Nijak velkolepé, ale po filmařské stránce velmi zdařilé, stejně tak velmi dobré herecké výkony v čele s působivým Raizo Ichikawou (nejsem zrovna jeho ultrafanoušek, byť jinak je to výborný herec, nicméně jeho "dvojrole" tady je úžasná a v rámci toho, co jsem zatím viděl, je to jeho nejlepší výkon...), dále je tu charismatický Shigeru Amachi, sympatická Masayo Banri ad. Z příběhu bych nerad něco prozrazoval, takže jen stručně úvodní zápletka - venkovský mladík, stejně jako jeho vrstevníci, sní o tom, že nebude celý život makat na poli, ale stane se samurajem a vydobyde si majetek a postavení, aby - když se mu k tomu jakoby náhodou naskytne příležitost - zjistil, že jeho úkolem je pouze stát se jedním z dvojníků (tedy "třetím stínem" jak zní anglický název filmu) a obětovat svůj život pro ochranu ambiciózního a mocichtivého daimyoa, který má v plánu ovládnout celou Hidu... Prostě pro milovníky (příběhovějších) chambar z japonských šedesátých mohu jen a jen vřele doporučit. ()

Drolin 

všechny recenze uživatele

Zde mohu plně souhlasit s užvatelem maldoror16, z osobního hlediska řadím THE THIRD SHADOW poměrně zajímavého režiséra Umecugu Inouea (který později tvořil v Hong Kongu) mezi vůbec nejlepší zhlédnuté chabary - Daisanno kagemusha se plně vyrovná, ba i překonává pro mě většinu klasik Kurosawy nebo Goshy. Mimo všech ostatních kvalit je ale film především zábavná odp rvní do poslední minuty, zápletka, at již více použitá, je tu podána nejlépe. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

THE THIRD SHADOW WARRIOR...Vojevůdcovi muži nabídnou farmáři stát se samurajem, ale místo toho jej přinutí sloužit jako třetí dvojník vojevůdce. Později vyjde najevo co to obnáší, když válečník přijde v bitvě o oko a později o paži....Perfektní vývoj postavy až do závěrečného šílenství.(90%) ()

Reklama

Reklama