Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Určitý potenciál v tom je, navíc se ho povedlo částečně vyplnit, ale zároveň to mělo na víc. A zapracovat to mělo nejen na příběhu, ale i na psychologii postav, promyšlenosti světa a atmosféře, která v tom sice byla, ale zároveň postrádala nějakou větší sílu. Vůbec, silných scén je tu skutečně poskrovnu a navíc by tomu slušel lepší závěr. No a kdyby tam ta paralela na Červenou Karkulku nepůsobila tak moc na sílu a buď z toho přirozeněji vyplývala nebo naopak vůbec, udělal by režisér asi nejlíp. Popravdě se mi snáz vyjmenovávají zápory než klady, které ale Jin-Ro skutečně má, jen to pro mě ve finále byl tak průměrný zážitek, že nevidím důvod je zde vyjmenovávat - navíc to jsou dost obecné věci ohledně zápletky, která je sama o sobě celkem zajímavá apod... 3* ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Romantický i dramatický špionážní příběh odehrávající se v policejním státě. Speciální armádní jednotky zde velmi silně evokují svojí zbrojí německá SS komanda a jsou stejně nemilosrdná. Příběh je hlavně o jednom páru, který si k sobě postupně nachází cestu i když kolem zuří občanská válka. Animace je nádherná a je vše vyvedené ve vybledlých barvách, aby to připomínalo válku, beznaděj, nedůvěru. Po slibném začátku a snovém pojetí se ale příběh začne zbytečně trivializovat a místo dalších snů se přestoupí na špionážní zápletku, která mi do příběhu vůbec nesedla. Čekal jsem alespoň, že konec bude nějak převratný. Bohužel ne, ale i tak to bylo zajímavé a někdy až moc depresivní. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sice "jenom" scénář a předloha, ale stejně vypadá jako typický autorský film Mamoru Ošiiho (Ghost in the Shell, The Sky Crawlers): pomalé, zahloubané tempo, vyprávějící komplikovaně a metaforicky o vážných a temných věcech (terorismus a jeho potlačování, manipulace, konspirace, obětování); také však překombinovanost a nedostatečný spád. Animace je neskutečně na výši, hlavně reálné pohyby a výrazy postav. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Vlastně mi na tomto filmu vadilo až samotné finále s odkrytím pravého jednání a motivací hlavních postav. Celé osvětlení se mi zdálo až moc kostrbaté a vlastně to nejhlavnější, týkající se chování hlavního hrdiny i tak trošku navíc. Někdy moc zpravodajských, tajných, teroristických, vládních a jiných organizací nacpaných do jednoho filmu je spíše na škodu než užitek. Jinak po výtvarné stránce nemůžu najít chybičku. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná čiastočne sci-fi ladená animovaná akčná dráma. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v alternatívnej minulosti Japonska niekoľko rokov po druhej svetovej vojne, kedy krajinu trápia problémy, kvôli čomu dochádza k mnohým vzburám a nepokojom, pričom často ide aj o život, keďže proti sebe stoja aj ozbrojení demonštranti a nekompromisná policajná jednotka. Počas jedného z podobných zásahov sa pred príslušníkom policajnej jednotky odpáli mladé dievča, čo v ňom zanechá hlboké stopy a tak sa s tým mimo práce snaží vyrovnať a dokonca sa zoznámi aj s jej sestrou. Spracovanie je ale iba priemerné, ešte úvodná fáza pôsobí dobrým dojmom, predstavenie alternatívnej minulosti, demonštrácie, nekompromisná vojenská jednotka, na ktorej nasadenia som sa tešil, keďže pôsobí skvelo a samozrejme aj celá časť v kanáli s celkom surovým zakončením, ale následne sa to už začne kaziť. Hlavným motívom filmu sa prekvapivo stáva práve to vyrovnávanie s nepríjemným zážitkom a preto skutočne nechápem, prečo si tvorcovia zvolili zasadiť dej do alternatívnej minulosti a samozrejme hlavne vymyslieť zaujímavú vojenskú jednotku, keď aj tak nemajú takmer žiadny priestor a tento typ zápletky by fungoval aj bez toho. Aj takto sa na to dá pozerať a pár prvkov mi aj vyhovovalo, hlavne tie prirovnávania k červenej čiapočke a podobne, ale inak som sa celý čas nevedel zbaviť silného pocitu priemernosti, dej ma nevtiahol, postavy si ma tiež moc nezískali a keď sa už v záverečnej časti začne znovu diať niečo výrazné, moc ma to nezaujímalo a to ma veľmi mrzí. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá je celkom slušná. Tu poteší hlavne samotné využívanie vojakov, na ktorých je skutočne radosť pozerať a preto ma tie nekompromisné krvavé prestrelky bavili, ale mohlo ich byť viac a preto s výnimkou úvodu a záveru tu nie je moc o čo stáť. Postavy sú tiež skôr sklamaním, síce sami o sebe sú celkom zaujímavé, či už hlavný hrdina, sestra atentátničky alebo aj tie zvyšné výrazné, ale v tomto prevedení si ma ani jedna nezískala a bolo mi úplne jedno, ako skončia. Animácia je na tom dobre, tento štýl mi vyhovuje, navyše má film aj takú zaujímavú atmosféru, ale ten scenár im nedovoľuje sa lepšie prejaviť. Škoda, vôbec netuším, prečo to tvorcovia pojali práve takto, mohlo to byť zaujímavé anime, ale takto mi Jin Roh príde len ako lepší premer, čo ma veľmi mrzí, keďže potenciál tu bol. 56% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)
  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)

Reklama

Reklama