Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, já vám nevím.. Start byl fajn, má to několik působivých obrazů a načrtnutý paralelní svět docela fungoval, ale všechny ty pseudo"hlubokomyslné" metafory o vlcích, lidech a červených karkulkách mi fakt lezly krkem. V podstatě je to jen tuctová kontrašpionážní kriminálka s noirovou atmosférou snažící se nekonečným blábolením diváka přesvědčit, že jde o něco strašně závažného a metafyzického.. Když k tomu ještě připočtu kresbu, která mi moc nesedla, víc než 3 rudé ze mě nikdo nedostane.. Po světě se toulá tolik mnohem lepších, hlubších a zábavnějších animéček o kterých skoro nikdo neví a zrovna tohle má bůhvíproč skoro kultovní status-nechápu......... Navíc, když už se rozhodli rozjet to metaforování na základě červené karkulky, tak kde zmizel ten konec kdy karkulka rozpáře vlka zevnitř? ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý přírůstek do mé kolekce viděných japonských anime. Tentokrát diváka čeká příběh s nádechem velké konspirace a boje několika vládních bezpečnostních složek proti v sobě. V celém tom, pro mě, vykonstruovaném ději, máme obě dvě hlavní postavy, Červenou Karkulku a vlka, až uvidíte film, tak pochopíte. Jsou jako dvě figurky, které se náhodně potkaly v nesprávnou dobu na nesprávném místě, přes velké sympatie se stávají obětí své minulosti a přirozenosti, to co jsou nezmění, možná v dalším životě. V hodně věcech je příběh inspirativní a má několik „skrytých zákoutí“, ty jsou naplněné alegorií a setkáváme se s nimi v představách a snech hlavního hrdiny. Nebýt toho trochu zamotaného děje, dal bych plné hodnocení. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Nejprve malá poznámka k ději, jak ho popisuje ZIASystems - nemyslím, že se jedná o alternativní Japonsko, které WW2 vyhrálo, příběh se odehrává 10 let po velké "porážce"... Dále ta dívka nezemřela vinou příslušníka speciálních sil, obětovala svůj život pro terorismus. A teď k hodnocení: Byl jsem uchvácen, skvělé po technické stránce (kresba, hudba), úžasné co se týká děje a postav. Tenhle film mě opravdu dostal. Můžu, spíš musím, jen doporučit ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Wow… hodina a čtvrt příprav na dech beroucí finále. Alespoň já si jej náležitě užil. Takhle nějak bych si představoval správnou gradaci každého filmu. Nicméně ti, kteří vyhledávájí více akce, by rozhodně neměli mít vysoká očekávání. Tohle je více pro ty, kdo se rádi zamýšlí nad různými alegoriemi a tak. Sám jsem si svou fantazií obsah dost překroutil, ale naštěstí se na konci šmodrchanice rozkroutila a teď se můžu těšit na opakovačku. Co mě velice překvapilo byla animace postav. Nějak si nevzpomínám, že by kdy byli v anime japonci kresleni jako japonci. Snad jen v GiTS, ale tam šlo o vyslance z USA a ti ještě byli zlí :-) ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý příběh o zakázané lásce na pozadí konspiračních teorií. Tento snímek mě totálně nadchnul a řadím ho mezi to nejlepší, co jsem měl možnost shlédnout co se týče anime... Do poslední chvíle si není člověk jistý, jak to vše dopadne a o to víc strhující je celé finále, které filmu ještě víc přidává na efektivnosti a dokresluje celou ponurou atmosféru tohoto snímku. Pětihvězda jak vyšitá... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)
  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)

Reklama

Reklama