Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

kinej 

všechny recenze uživatele

Další ze zlatého fondu anime. Kdo by očekával nějaké akční sci-fi, či fantasy, bude asi zklamán. Toto anime stojí spíše na zajímavém, silném a při tom celkem jednoduchém příběhu, přičemž se dočkéme i momentu překvapení. Co se týče ostatních složek, které se na anime dají hodnotit, tak kresba i rozanimování jsou skvělé. Postavy obrněnců ze speciálních jednotek, jsou opravdu dílem geniálního kreslíře. K tomu je úžasný hudební doprovod. K 5* tomu ale přeci jen něco chybí, možná větší spád. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som to na 100% nepochopil, lebo som to pozeral s anglickými titulkami. Skúsim ešte po našom. Každopádne film ohodnotím. Už dlho mi neprišlo niečo tak nevyrovnané ako tento film. Miestami sa objavujú silné, dokonca až úžasné scény, príslušníci, špeciálnej jednotky sú pre mňa úplne boží. Úvodná scéna s Fusem a mladou teroristkou je dokonalá. Koniec tiež rovnako drsný. Atmosféra parádna. Môžem sa len pridať k ostatným, že slovo temný naozaj vystihuje tento film. Negatíva. Potenciál obrnených príslušníkov nevyužitý naplno. Silné scény často striedala nuda. Proste to mohlo byť ešte lepšie. Mohlo to byť o máličko temnejšie a tiež aspoň o trošku akčnejšie. Nie moc. Len trošku. Tiež ma celkom zaujal režim v ktorom sa príbeh odohrával a mohol byť viac rozobraný. Každopádne ale slušný zážitok. Po druhom pozretí možno zmením hodnotenie. ()

Reklama

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jeden z nejzajímavějších anime filmů. Příběh se odehrává v současném, ovšem alternativním Japonsku (jak by asi vypadalo kdyby Japonci neprohráli WW2) . Zemi zmítají protesty a terorismus. Hlavní hrdina je příslušník speciálního protiteroristického komanda, který si uvědomí, že balancuje na tenké hraně mezi člověkem a zvířetem a... navíc se zamiluje - do sestry mladé dívky, která jeho vinou zemřela při poslední akci. Netuší ovšem, že se stal figurkou v kruté politické hře, která chce zneužít jeho momentální slabosti k protistátní akci. Na rozdíl od jiných anime filmů zde najdeme relativně realistický styl kresby a také nádhernou hudbu Hajime Mizoguchiho. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, já vám nevím.. Start byl fajn, má to několik působivých obrazů a načrtnutý paralelní svět docela fungoval, ale všechny ty pseudo"hlubokomyslné" metafory o vlcích, lidech a červených karkulkách mi fakt lezly krkem. V podstatě je to jen tuctová kontrašpionážní kriminálka s noirovou atmosférou snažící se nekonečným blábolením diváka přesvědčit, že jde o něco strašně závažného a metafyzického.. Když k tomu ještě připočtu kresbu, která mi moc nesedla, víc než 3 rudé ze mě nikdo nedostane.. Po světě se toulá tolik mnohem lepších, hlubších a zábavnějších animéček o kterých skoro nikdo neví a zrovna tohle má bůhvíproč skoro kultovní status-nechápu......... Navíc, když už se rozhodli rozjet to metaforování na základě červené karkulky, tak kde zmizel ten konec kdy karkulka rozpáře vlka zevnitř? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Určitý potenciál v tom je, navíc se ho povedlo částečně vyplnit, ale zároveň to mělo na víc. A zapracovat to mělo nejen na příběhu, ale i na psychologii postav, promyšlenosti světa a atmosféře, která v tom sice byla, ale zároveň postrádala nějakou větší sílu. Vůbec, silných scén je tu skutečně poskrovnu a navíc by tomu slušel lepší závěr. No a kdyby tam ta paralela na Červenou Karkulku nepůsobila tak moc na sílu a buď z toho přirozeněji vyplývala nebo naopak vůbec, udělal by režisér asi nejlíp. Popravdě se mi snáz vyjmenovávají zápory než klady, které ale Jin-Ro skutečně má, jen to pro mě ve finále byl tak průměrný zážitek, že nevidím důvod je zde vyjmenovávat - navíc to jsou dost obecné věci ohledně zápletky, která je sama o sobě celkem zajímavá apod... 3* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)
  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)
  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)

Reklama

Reklama