Reklama

Reklama

Chaplin na kolečkových bruslích

  • USA The Rink (více)

Problematický čašník Charlie sa po práci ide odreagovať na kolieskové korčule, kde stretne krásnu dievčinu, kvôli ktorej je ochotný predviesť galantnú exhibíciu i typicky chaplinovské zlomyseľné a škodoradostné kúsky. (STV)

Recenze (20)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je podle mě dokonalá Chaplinova groteska, které jde jen a jen o zábavu, nic víc ani nechce, a tak vrší jeden skvělý gag na druhý, dokud neskončí. Už jako číšník je Chaplin výborný, ať zrovna počítá útratu podle ušpinění hosta nebo bojuje s kolegy i šéfem a prchá lítačkami tam a zpět. Jenže potom si o polední pauze odskočí na brusle... A začne opravdový koncert. To, co předvádí, se prostě musí vidět. Ideálně několikrát, dokud si nepochroumáte bránici. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Typicky bláznivá a potrhlá chaplinovská taškařice plná pádů, škodolibosti a jízdy na kolečkových bruslích, ve které se mohl Chaplin realizovat jako mistrný bruslař, který zvládá kdejaký pád a vlastní koordinaci na jedničku. Rozhodně jde o jednu z jeho povedenějších grotesek, která vyniká zejména dobře zvládnutým fyzickým herectvím zúčastněných aktérů. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Upraveno v říjnu 2019. Kluziště je škádlivou zábavou cirkusového klauna. Náročná akrobacie na bruslích se vyznává z lásky k choreografii v euforickém nadšení z rychlosti pohybu. Charlie Chaplin opět využívá typické atributy klaunské žádostivosti, rozpoutává neuctivost, škodolibost, hrubiánskou nedočkavost a rozvernou hravost. Vedle Charlieho v roli neurvalého číšníka a zdatného bruslaře jménem Sir Cecil Seltzer zde zaujme také mladé romantické okouzlení mužské touhy (Edna Purviance), Charlieho nejvytrvalejší sok a ctihodný flirtující pan Stout (Eric Campbell), jeho neforemná a koketující manželka (pan Henry Bergman), s paní Stout tokající dívčin otec (James T. Kelley), Charliem šikanovaný kuchař (Albert Austin), bruslařskou párty pořádající sličná kamarádka mladé dívky (Leota Bryan), Charliem stále trápený jeho spolupracovník a číšník (John Rand), či z neustálých rozmíšek svých zaměstnanců rozzuřený vedoucí restaurace (Frank J. Coleman). Film Kluziště aneb Chaplin na kolečkových bruslích je rozjásaným pobavením cirkusového klauna a hopkající bruslařskou exhibicí. ()

everlong 

všechny recenze uživatele

jedna z nejlepších Chaplinových grotesek....představí se zde jako číšník, kterého byste radšji nechtěli potkat, předvede něco ze svého barmanského umění a ještě nám ukáže jak "Sir Cecil" umí bruslit... no existuje něco, co tenhle člověk neumí?: DÁLE HRAJÍ: James T. Kelly (Her Father) Frank J. Coleman (Restaurant Manager) John Rand (Waiter) Charlotte Mineau (Edna's Friend) Leota Bryan (Edna's Friend) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Servírujú sa mačky a nie je to ázijská reštaurácia. Charlie hrá čašníka, ktorý veľmi umne dokáže určiť, čo hostia skonzumovali a sám si naúčtuje prepitné. Nehody na klzisku sú krásne, otáčanie zadku vtipné a klamanie o identitách ľahko napínavé. Charlieho výkony na klzisku sú samostatná kapitola, mal výbornú koordináciu, a v závere ukázal silné spinálne svaly a kvadricepsy. Alebo výborný strih. Spolu to robí veľmi zábavný mix, ktorý kazia len lacné oblievačky jedlom. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama