Reklama

Reklama

Za ginipiggu 2: Chiniku no hana

  • angličtina Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood
Krátkometrážní / Horor
Japonsko, 1985, 42 min

Režie:

Hideshi Hino

Hrají:

Kirara Júgao

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek zobrazující postupné rozčtvrcení a rozsekání dívky úchylným maniakem oblečeným do samurajského kostýmu. Žádný děj. Údajně rekonstrukce skutečné vraždy. (Flipnic)

Recenze (44)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že série už je stará skoro 30 let, musím jí uznat určitý potenciál své doby, ale v současnosti, kdy hranice toho, co je zobrazeno, zacházejí ještě o něco dále, jen tenhle vrah v samurajském brnění prostě jen jedním filmem z mnoha, který ničím zásadně nevyniká. Absence děje tomu příliš nepomáhá, jsme vlastně celou dobu v místnosti, z níž se nehneme, až na úvodní scénu, kdy je vražděná dívka unesena. Jak říkám, se statickou kamerou by tohle celé vyznívalo jinak. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač tedy v tomto snímku není žena mučena jako v prvním, ale rovnou čtvrcena, není to tak šokující a drsné. Naopak, díky své místy přehnané teatrálnosti a až směšného čtvrtitele v samurajském obleku, to celé nabírá komických a groteskních výšin (ale možná to byl záměr). Rozhodně tomu chybí nepříjemnost a alespoň náznak realističnosti jedničky. Zaujalo mě vlastně až klasické oko na závěr a úplně závěrečná galerie. A slečna byla hezká. Jako trikově to není zrovna špatné, ale tak nějak mě to nechalo zcela chladným. ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Legendární japonský arty fake snuff (hehe :-) ) ve mne zanechává tak trochu rozporuplné pocity. Co mi zde moc nesedlo a nad čím jsem se spíš křenil byl herec, ztvárňující hlavní postavu šílence. Působil na mě nechtěně směšně, kolikrát nasadil tak vykulenej výraz (např. když odřízl nohu), že člověk nevěděl jestli hraje dítě sedící na nočníku nebo údiv jako vyoraná myš. Jeho oblek a helma mi taky připadly jak z maškarního, nemluvě o rybářské zástěře, která mi připomněla fronty na kapra :-) . Další věc je gore. Jakože guma rules, ale tady je to místy (říkám místy, krev má opravdu barvu krve, střeva taky vypadají jako střeva, jen občas ta gumová kůže) opravdu docela okaté a umělé, Charlie Sheen musel bejt při sledování sjetej fakt těžce když uvěřil že je to opravdový snuff. Na druhou stranu i lépe zvládnuté gore efekty můžou v člověku co studuje medicínu (což není můj případ) taktéž vyvolat úsměv. O třináct let mladší Niku Daruma od Tamakichiho Anaru, které z tohoto snímku v lecčem čerpá koneckonců také obsahuje některé momenty které vyloženě prozrazují že jde o fake. Ale přejděme k pozitivům - celý film se opravdu snaží tvářit tak trochu neotřele arty, včetně ústřední fetišizace vlastního aktu rozřezávání mladé japonky, které se místy evidentně to všechno docela líbí a užívá si to. Za dobrý nápad považuju i cílenou změnu osvětlení pro každou nadcházející fázi řezničiny a zajímavě pojaté doprovodné zvukové efekty, šikovně dokreslující záběry řezání a sekání. Takže ve výsledku takový průměr. ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Samoúčelná úbohosť. Nielen, že je to zle urobené, trápne zahraté a nelogické až hrôza, ešte sa to snaží vydávať za umenie. Jednotka bola aspoň znepokojujúca ale toto? Spýtajte sa sami seba, na čo sa pozerá horšie; na zviazanú, kričiacu, mučenú ženu, alebo na mŕtvolu? Keby bola pri vedomí, alebo keby ju aspoň vyzliekli, mohlo to byť aspoň trochu šokujúce, ale toto bolo asi najhoršie možné réžijné riešenie danej témy. Ani percento tomu nedám. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri tomto vyzerá Cannibal Holocaust ako rozprávka pre deti na dobrú noc a je to asi to najšokujúcejšie, najgorovitejšie, najsplatterovatejšie, najkrvavejšie a najbrutálnejšie, čo som kedy videl (teda nič ma nenapadlo ani po dlhšom premýšlaní:))) Toto je len pre FEST silné nervy a žalúdky! Čo sa dá vlastne na takomto snímku hodnotiť??? Ak budeme brať snuff ako plnohodnotný filmový žáner tak musím dať odpad, aj keď to je z 85% podmienené skôr šokujúcim obsahom, ktorý poriadne útočí na divákove emócie a zmysly. Tých 15% (jedna hviezdička) je za spracovanie, ktoré keď sa na to pozeráme z umeleckej stránky (značne zvrhlej a chorej samozrejme) je výborne naturalisticky spracované a nebyť úvodných titulkov (chvalabohu že tam sú!!!!!) tak mám vážne obavy o to dievča...Takéto filmy fakt nemusím a už nechcem ani ďašie diely série vidieť...Aj gore má pre mňa isté hranice...Len tak na margo-ako budúceho psychológa by ma zaujímala typológia ľudí, ktorý si snuff dokážu "vychutnať" a páči sa im to...Možno sa tým v budúcnosti budem zaoberať :))) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Filmu mimo Japonsko prospělo to, že jej v roce 1991 viděl Charlie Sheen. Byl obsahem filmu rozrušen a obával se, že se jedná o tzv. „snuff film“. Případem se zabývala i FBI. Pátraní bylo nakonec ukončeno s tím,že jde o důmyslně natočenou fikci. (Rugero)
  • Druhý díl filmové série Guinea Pig byl jednou z hlavních inspirací pro sériového vraha a kanibala Cutomu Mijazakiho, popraveného v roce 2006 a přezdívaného Drákula nebo také Otaku vrah. (Mafian)

Reklama

Reklama