Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Daft Punk není obyčejná skupina. Tihle dva pánové jsou tajemnější než Hrad v Karpatech a jejich obličeje zná možná jen CIA (a to není jisté). Rozhodně mají smysl pro humor, což je poznat i z filmu(nepřehlédnutelné cameo co mě velmi rozesmálo) , ale také jsou to výborní "muzikanti" (radši v uvozovkách, mohli by se urazit). Jejich hudba je často jako z jiné galaxie a vždy si pro své videoklipy vybírali zvláštní postupy. Jednou tam 20 postav v různých future oblecích předvádí robotické pohyby, které společně s hudbou připomínaly tanec robotů a jindy zase 3 své videoklipy vytvoří jako anime kousky jednoho snímku, v kterém se rozhodnou kritizovat (poukazovat?) na hudební svět. Později jsem zjistil, že tyto tři videoklipy jsou části něčeho většího co je nazváno Interstella 5555. Celých 68 minut zní hudba dvou géniů a obrazy japonské anime školy, které jsou naprosto podmaňující. Opravdu rozhodující je váš hudební vkus, protože anime se určitě dá "překousnout", ale nenávist k elektronické hudbě. Zkuste a uvidíte jestli vám tohle spojení hudby a barev japonského anime udělá dobře. Mě ano. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborný ba přímo dokonalý muzikál/videoklip k albu Discovery, které francouzské houseové kapele Daft Punk vyšlo v roce 2001 s parádní manga animací, která se jak k příběhu tak k muzice náramně hodí. Během 65ti minut posloucháte parádní muziku, kterou já osobně mám hodně rád a zároveň vnímáte příběh, který si sami napsali a překvapivě musím uznat, že není vůbec špatný. Ač tak či tak vznikl neobvyklý počin, který je ojedinělý jak v hudební tak filmové branži, vznikl videoklip alba dlouhého 65 minut a kapele Daft Punk se splnil jejich velký dětský sen. Ti co hodnotí méně jak 5* buď nemají rádi jejich muziku nebo nemají srdce jelikož tento odvážný a přesto nádherný počin si méně jak 5 hvězd nezaslouží. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Najlepšie strávená hodina môjho života. Patrím ku skalným fanúšikom skupiny, čo mi, ale nezabránilo si užiť film viac než by bolo zdravé. Jedná sa o sprievodnú animáciu pre druhý štúdiový album robotieho dua nesúci titul Discovery, z ktorého pochádzajú, pravdepodobne, jedny z najväčších hitov ranného 21. storočia, ako napríklad: One More Time, Face To Face, Digital Love či Harder, Better, Faster, Stronger. Ak máte radi 80s Anime, povinne pozrieť. Milujem krátke filmy, elektrickú hudbu i artové filmy. Toto všetko a ešte viac je vesmírny kolos menom Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem pojednávajúc o odcudzení najlepšej hudobnej kapely v celkom vesmíre. Môžem byť ešte viac spokojný? Nie. Možno len keby boli   Thomas Bangalter a Guy Manuel De Homem-Christo stále spolu. Príbeh, ktorý nepotrebuje povedať ani jedno slovo, aby vám predal posolstvo. Ďakujem za príjemne prežité detstvo, Daft Punk. Budete nám chýbať. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Bola raz jedna pokojná planétka, kde sa ľudia od rána až do večera zabávali a užívali si život. Všetko sa však zmenilo keď na ich planétu uskutočnili inváziu podlí pozemšťania. Úsmev z pier a chuť do spevu im síce nezmizla ale život, aspoň niektorých jednotlivcov, bol výrazne ovplyvnený. Vydávajú sa na nebezpečnú púť tajomným vesmírom aby zachránili svojich unesených priateľov. Je priam neuveriteľné čo všetko sa dá rozpovedať len pomocou hudby v spojení s pár obrázkami. Hudba síce bola skvelé, no od mojich vysnívaných melódií je teda na míle vzdialená. Keďže hudba bola hlavnou kvalitatívnou zložkou tohto diela, skutočnosť, že štýl hudby mi nesadol zrovna najlepšie sa podpíše nad tým, že nemôžem toto hudobné anime ohodnotiť 5*. Musím priznať, príbeh ma dojal a aspoň čiastočne zodpovedal otázku odkiaľ sa u nás berie všetka tá čudná hudba ktorú dnes počúvame. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • V jednom okamžiku je na monitoru zobrazen fotbalový zápas. Týmy, které zrovna hrají, jsou týmy Francie a Japonska. Jedná se na odkaz na původ tvůrců filmu: Daft Punk jsou Francouzi a Leiji Matsumoto je Japonec. Skóre zápasu navíc odpovídá počtu tvůrců, tedy 2 pro Francii a 1 pro Japonsko. (Adasin)
  • Autorem vokálů v písních „One More Time“ a „Too Long“ je Dj a hudební producent Romathony. (l3ricktop)
  • Skladba „Superheores“ obsahuje vysamplovaný vokál „Something is in the air“, který pochází ze skladby „Who's been sleeping in my bed“ od Barryho Manilowa. (l3ricktop)

Reklama

Reklama