Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Je to sice "jen" videoklip k celému albu Daft Punku a odvíjí se to čistě jen od toho, jestli ten který divák má rád Daft Punk nebo ne, každopádně já, která mám ráda Daft Punk :), jsem se bavila moc, protože nezáleží na tom příběhu o ufounské kapele, kterou unese zloun ze Země, aby z nich udělal popové hvězdy v New Yorku, ale jde o tu pěknou souhru animé obrazu v takovém tom typickém manga stylu se všemi těmi klasickými rysy ostrých i kulaťoučkých obličejů a hlavně jednoduchých linek s monochromními barvami a hudbou Daft Punku, která se projevuje občas třeba jen v úplných detailech v obraze, ale pořád velmi pěkně ladí jak řazení scén s hudbou, tak i beaty s různým třeba blikáním nebo pohyby končetin a někdy je to až překvapivě nápadité a detailní vzhledem k tomu jaký jednoduchý styl mangy tu je :). Takže kdo má rád Daft Punk se bude určitě bavit a možná i víc než pouštět si to album jen tak bez obrazu, ikdyž i to samotný je super :). A Daft Punk samotní tam jsou taky :). ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nářez i návrat do dětských let zároveň. Pouštěl jsem to lidem, kteří nesnášejí mangy i lidem, kteří nesnášejí elektroniku a vytvořil jsem mnoho fanoušků obojího :D Je to originální, zábavné, nevinné, energické a dojemné. Jistě, scénář na Oscara není, ale mě to prostě vtáhlo tak, že jsem ani nedutal, tiše se tetelil blahem a mrkl až u závěrečných titulků. ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

Ne-li přímo unikátní, pak jistě alespoň velice netradiční projekt na poli kinematografie. Daft Punk (jejichž tvorbu jsem nikdy nesledoval, byť One More Time mám velice rád) si ke svému albu Discovery nechali stvořit hodinový videoklip v podobě dobrodružného a do šoubyznysu rýpajícího sci-fi anime, které by fungovalo i jako samostatný film. Příběh je sice poměrně jednoduchý, ovšem nabízí několik zajímavých nápadů (už samotnou zápletku nelze označit za ohranou). Nejpodstatnější však je, jak perfektně zde funguje vzájemné propojení hudby a obrazu. Jeden z nejzajímavějších filmů, jaký jsem dosud viděl. 8/10 ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Anime síce neobľubujem, ale v spojení s hudbou od Daft Punk (zvlášť z ich podľa mňa najlepšieho albumu) mi to nevadilo. A ako písal Malarkey v komentári k "filmu" D.A.F.T. - je to krásne a originálne vybočenie z priemerných sexistických klipov k bežným skladbám zo žánru elektronickej a tanečnej hudbe. A tá hudba...Discovery je u mňa tým najlepším čo kedy v elektronickej hudbe vzniklo, celý album je zmesou rôznych štýlov a pre m§a je dokonalý. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Já absolutně nejsem fanda japonské animované tvorby ani elektro(tech)nické muziky, ale na těchto 65 minut asi budu vzpomínat a připomínat si z nich alespoň vybrané skladby určitě ještě dlouho. Některé písně včetně zpěvů zremixovaných počítačem sice zní na můj vkus příliš uměle, ale k samotnému příběhu i japonskému anime se náramně hodí – a TO, co zde vzniká za spojení hudby a obrazu, jsem vnímal jako geniální symbiózu. Místy jsem měl až pocit, že tvůrci s takovou dávkou kreativity, protaveného do stylu na první pohled pro mě odpudivého a hle, nakonec s nejedním fascinujícím nápadem a podmanivým prvkem, museli také dojít buď z mimozemské planety nebo z budoucnosti. Nebo skutečně čerpali ze záblesků z prožitých nočních snů. Pro mě osobně až vtažení do absolutně jiné dimenze. Pustil jsem si to poprvé a nemohl uvěřit, jak mě to zaujalo a rozhodl jsem se, že než napíšu komentář, chci to vidět pro jistotu ještě jednou. O pár hodin jsem si Interstellu 5555 pustil znovu a napodruhé mě svou propracovaností, již s vědomím, co mě tu vše čeká, ohromila ještě víc! Doslova hudební i vizuální sci-fi, propracována v neskutečně nápaditých detailech, ke všemu s dost zajímavým příběhem o únosu kapely meziplanetárního charakteru. Občas mi jen vadila přehnaná délka některých skladeb (nejvíc té poslední) v poměru k tomu, že více z nich je založeno hlavně na opakování jednoho motivu. Ale i v tomto směru mi to vynahradily minimálně dvě skladby, které mě dostaly už i samy o sobě (a společně s obrazem teprve nabraly na zážitku) – první na slavnostním galavečeru odevzdávání cen, s popěvkem fáná-gou (či-li fanoušci jdou?), a hlavně dlouhá instrumentální melodie během pátrání na zámku, s úžasným klávesovým sólem. Je v tomhle pro mě cosi magického... [90%] ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Skladba „Superheores“ obsahuje vysamplovaný vokál „Something is in the air“, který pochází ze skladby „Who's been sleeping in my bed“ od Barryho Manilowa. (l3ricktop)
  • V jednom okamžiku je na monitoru zobrazen fotbalový zápas. Týmy, které zrovna hrají, jsou týmy Francie a Japonska. Jedná se na odkaz na původ tvůrců filmu: Daft Punk jsou Francouzi a Leiji Matsumoto je Japonec. Skóre zápasu navíc odpovídá počtu tvůrců, tedy 2 pro Francii a 1 pro Japonsko. (Adasin)
  • Ve filmu se postupně můžete dozvědět jména všech hlavních hrdinů, vyjma osamoceného astronauta, který se jmenuje Shep (Thomas Bangalter). (FFilipCZ)

Reklama

Reklama