Reklama

Reklama

Ahí va el diablo

  • Kanada Here Comes the Devil (více)
Trailer

Obsahy(1)

Manželský pár sa spoločne zo svojimi deťmi vydá na výlet do Tijuany. Tam však v jednej jaskyni stratia svoje deti. Rodičia po nich ihneď začnú pátrať, no deti sa onedlho záhadne a bez vysvetlenia objavia. Manželia však časom zisťujú, že s ich deťmi nie je niečo v poriadku a už nie sú také, ako pred zmiznutím. Domnievajú sa, že sa stretli s niečím neľudským a desivým, čo parazituje na ich duši a teraz to dorazilo spoločne s nimi až do ich domu. (kubqo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (37)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"To mi řekni, diablo, co tě to jen popadlo?! Strkat rohy do scénáře, zachmuřit mi obě tváře. Bez tebe moh příběh kvést... tajný incest - vražda - trest." Škoda, našlápnuto k 5 hvězdám. Ale s pitomým, mexikánsky pověrčivým a zaostalým čertíkem (omluva fanouškům filmu, samozřejmě s hrozivým psycho ďáblem deroucím se z jeskyně zničit svět), který navíc většinu filmu měl oraz, válel si své pekelné šunky s pivkem v ruce u telky ve filmařském karavanu a do děje téměř nezasahoval, mě moc nenadchli. Přitom pekelný úvod filmu - scissoring, čili stříhání lesbickými nůžkami, zajímavě doplněný o krájení prstíků mačetou a rytí sériového vraha držkou v zemi. Pak manželský fingering v autě (velmi horká a zpocená scéna), zmizení dětí, zoufalství, nalezení, prohlídka na koze u dětského gynekologa (klid, neukázána). Stále za 5 hvězd. Jenže pak přichází ke slovu duchovno a devil, spíš devilimbecil a zajímavě rozjetý příběh ze života končí v pekle, resp. ani tam ne, jde přímo do prdele. Sorry, zbytek scénáře přepíšu po svém: Skvrna od krve na kalhotách, to si jen Sára a Adolfo hráli na tatínka a maminku (ostatně před časem už načapali rodiče při sexu, jak ve filmu zaznělo). Když to máma mylně zhodnotila jako menstruaci, děti si oddychli, že to neprasklo a v jeskyni si pak dali hokus pokus repete. U toho je šmíroval dodávkový obzerač Lucio a jako suvenýr šlohnul ty Sářiny kalhotky od krve. Dále už se děj může držet filmu, rodiče na omylu, včetně neoprávněné vraždičky, pak pozdní prozření rodičů a nehezké dilema, jak teď dál s rodinnou pohodou. To vše hezky psychologicky drsně, až na dřeň, ale přitom bez jakéhokoli blbého a zbytečného ďábla! No nic, velká škoda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bogliana jsem už minule chválil za Penumbru, přičemž část svého tehdejšího komentáře bych mohl zkopírovat i sem k Here Comes the Devil. Ten člověk se film od filmu lepší a dělá zajímavější a zajímavější kousky. Jeho nejnovější horor působí sice minimálně zpočátku trochu uměle (nízký rozpočet je sem tam znát, na mysl mi zprvu přišlo připodobnění k vizuálu jihoamerických telenovel), ale postupem času tahle výtka překvapivě mizí. Atmosféra funguje a minimálně v jedné scéně dá Bogliano vzpomenout i na své gore začátky. Celkově je film ale hlavně takový plíživě znepokojivý. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Že by Mexická revoluce hororů? Here Comes the Devil je definitivně Boglianův nejlepší počin a zde platí pravidlo za málo peněz hodně muziky! Skvěle využívá atmosféru pochmurného a špinavého Mexického zapadákova, Film je hodně znervozňující,napjatý,nepředvídatelný a znepokojující. Je zde také mnoho sexuálního napětí,jedna výtečná over the top gore scéna,nepříjemný zvukový doprovod a celková atmosféra filmu mě silně pohltila. Jsem hodně spokojený, Bogliano se s tím popral slušně.75% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bogliano předvedl v minulosti již několikrát, že s napětím si hrát umí, aniž by potřeboval hromadu pesos. Nejinak je tomu u jeho novinky. Ta si tentokrát vystačí opravdu jen se znepokojivou atmosférou a postupným odhalováním, jak se to s těmi fakany z jeskyně doopravdy má. Gore už zde nehraje ani vedlejší roli, beztak se tu objeví v jediné, ale "mňamy mňam" scéně. Trochu to vypadá, jako by Bogliano po tvůrčí stránce dospěl - žádné exploitery, žádné mučení, ale zajímavé náměty a poctivé budování napětí. A mně to vyhovuje. Nevím tedy, jak vy, ale já se na jeho další snímek těším už teď. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Manželom sa stratia deti pri mexických jaskyniach, a hoci sa po počiatočnej panike onedlho objavia, matke začína byť jasné, že s nimi niečo nie je v poriadku... Ja síce tieto „possession“ horory až tak neobľubujem, ale tento bol dosť dobrý; Bogliano je šikovným tvorcom a rozhodne mu nemám za zlé, že chce postupne prevŕtať viaceré hororové subžánre. Znepokojivý a pôsobivo natočený temný horor, ktorý sa miestami nepríjemne a prekvapivo drží v úzadí, ale diváka dokáže aj tak vymraziť. Akurát sa mi trochu nepozdávalo, že niektoré vedľajšie veci sa tu prepierali úplne plnohodnotne, pričom dianie, ktoré malo zaujímavejší potenciál (a z ktorého viselo vo vzduchu niečo viac) ostávalo mimo. Ale celkovo spokojnosť. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama