Reklama

Reklama

Ostrov

Animovaný / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1973, 10 min

Obsahy(1)

Snímek zachycující satiricky kolonialismus. Příběh pojednává o osamělém trosečníkovi žijícím na malém ostrůvku v moři, ze kterého se neustále snaží marně dostat. Vrátit se mu nedaří i přesto, že kolem plují zaoceánské parníky, obchodní lodě či malé čluny. Podaří se nakonec trosečníkovi dostat se z ostrova? (zdeny99)

Recenze (7)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Škoda, že vím odkud a kdy to je, to se pak člověk neubrání tomu, co tím asi chtěl Fjodor říct..fujky, fujky ti kapitalisti. Ale i přes tuhle drobnou vadu na kráse Ostrov funguje i dneska v naší rozežraný době, kde ten dělá to a jiný zas tohle a všichni společně na sebe sereme. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Jednoduchou, avšak půvabnou animací zpracovaný příběh o trosečníkovi a jeho ostrůvku, ze kterého se marně snaží dostat. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jako účastník animačního kursu oceňují. Dnes by to byla spíš satira na západní individualismus. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa dá chápať z rôznych aspektov aj keď jeho základná dejová línia je striktne daná. Samota, konzumný svet a spoločnosť, ktorá sa zaoberá sama sebou a čo je dobré pre ňu a nie pre jednotlivca. Symbol stroskotanca a jeho snaha, dostať sa von zo svojho ostrova je satirou na súčasný spôsob života - určite tam dokážete nájsť rôzne paralely, ktoré sú výrazne viditeľné aj v súčasnej spoločnosti. Koniec je príjemný a obsahuje v sebe veľmi peknú myšlienku o pomoci a sebe samom. A dá sa na ňom skutočne príjemne zasmiať. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh o trosečníkovi, který se marně snaží dostat ze svého ostrova. Animovaná sovětská satira na kolonialismus. ()

Reklama

Reklama