Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

kitano 

všechny recenze uživatele

Sice lacny, avsak neocakavane posobivy horor. Film je natoceny doslova "hravym" sposobom a reziser si vychutnal kazducku scenu. V jednej chvili vas pobavia skvelo napisane dialogy ci skvely gag, v dalsej sa poriadne vylakate a najlepsie je na tom to, ze sa to takmer vobec neda predvidat a koli tomu to ma skutocne neistu (v dobrom slova zmysle) atmosferu. Film sice obvplyva velkym mozstvom humoru, ale v tom, ze sa v prvom rade jedna o horor vas nenecha ani na chvilu na pochybach. Ponura atmosfera je vsadepritomna a vdaka zaujimavemu dejovemu vyvoju aj niektore standartne lakacky posobia velmi sviezo. Ani o originalne napady vsak nieje nudza. Jeden priklad za vsetky - nikdy by ma nenapadlo aka depresivna moze byt vianocna koleda Rolnicky. Skvele je taktiez to, ze iked krvi vo filme nieje presprilis, ked uz reziser pritvdi, pritvrdi poriadne - tie sceny budu pre kazdeho hororoveho fanusika zradlo. A to najdolezitejsie - film prakticky nema slabe miesto,a jeho pozeranie je pre to priam instantnou zabavou. (8.5/10) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvej projekcii som napísal toto: malo to na konci skvelú pointu aj celkový zmysel bol pekne prevedený, no dej sa absolútne nepodaril. dobrý nápad s autom, no ženská v bielom? Niekto z vás sa jej bál? Ak som dokopy napočítal vo filme päť ľakacích scén tak je veľa. Navyše komediálna línia v tomto snímku úplne prepadla. Čiže priemer. Ďalšie premietnutie filmu u mňa mierne napravilo reputáciu, no len do mierneho nadpriemeru. Komediálna stránku tu mala úplne iný nádych a týmpádom aj horror ako celok už nebol len o tom aby som sa naľakal. 70%. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rodinka "úžasných" cestuje na vianočný podvečer k babičke. Frank, otec rodiny pre tento krát vyberá odlišnú trasu a namiesto jazdy po diaľnici sa presúvajú vedľajšou cestou uprostred hôr. Po pár míľach dostáva Frank mikrospánky a potrebuje si odpočinúť. Vtedy stretávajú mladú ženu s dieťaťom na rukách. Snažia sa jej pomôcť, nakoľko pôsobí zmätene a má ľahšie zranenia. Od tohto momentu ide všetko od desiatim k piatim. Rodina sa ocitá v nesprávnu dobu na nesprávnom mieste. Napriek celkom slušným haluškám všetkých príslušníkov rodiny, mne tento film ako horor ani z ďaleka neprišiel. Skôr by som ho zaradil pod psychologický thriller, ktorý ponúkne "prekvapivý" záver len pre tých, ktorí nemajú tento druh žánru napozeraný. My ostatní, zrejme "náročnejší", si len zívneme a "jdeme o dúm dál" - 65%. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Je to silná hvězdička. Je to Polárka. Je stále půl osmé. Kdyby tak aspoň ty mrtvolky ukázali... Nechápu, že se film drží v červené barvě, ale tak proč ne. Každému se líbí něco jiného, mně tohle ne. Příběh? Vždyť to bylo nelogické! A když se u hororu najednou začnete zajímat o nelogičnosti, asi něco není v pořádku... Doufám, že jsou lepší horory. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dost vtipná horrorová minimalistická talkshow. Rodinka si na pozadí postupného ubývání členů vyříkává tajemství, jede autem, a venku je to všechno nějaké divné. Je to ujeté, film s gustem cituje poctivé horrorové postupy, a přes všechny ty vtipné (bez ironie) dialogy atmosféra houstne a houstne. Někdy mě humor v horroru štve, tady nikoli. Dobré herecké obsazení, špičkoví béčkoví herci byli přesně to pravé. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)

Reklama

Reklama