foto

Alexandra Holden

  • nar. 30.4.1977 (43 let)
    Northfield, Minnesota, USA

Biografie

Narodila se 30. dubna 1977 v Northfield, Minesota. Její rodiče jsou Kristi a Barry Holden, její matka se také motala kolem filmu. Alexandra se v 18 letech přestěhovala do Los Angeles. Rok obcházela konkurzy a nakonec získala roli v televizním seriálu MR. RHODES.

Pak v roce 1998 si zahrála ve videu Aerismith ke klipu „Hole In My Soul.“ Díky tomuto klipu si zahrála ve filmu KRÁSA NA ZABITÍ, kde si zahrála anorektickou královnu krásy. Potom se začala objevovat v seriálech ALLY MCBEAL, VOLÁNÍ MRTVÝCH nebo SIX FEET UNDER. Stejně tak získala i několik rolí u filmu ŽÁBA K ZULÍBÁNÍ, NEBEZPEČNÁ PŘÁNÍ nebo LINCOLNSKÁ STŘEDNÍ.

Nejvíce je známá díky seriálu PŘÁTELÉ, kde hrála přítelkyni Rosse Elizabeth Stevens. Jejího otce si zahrál Bruce Willis. Dva roky byla provdaná za Johnnyho Stronga. Dalším povedeným počinem je horor SMRT ČEKÁ V BÍLÉM. Od té doby už se výrazně neprosazuje, zahrála si v seriálu CHIRURGOVÉ. Naposledy jsme ji mohli vidět v hororu DARK REEL a v komedii ABSOLVENTKA.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2015 Always Watching: A Marble Hornets Story
Loaded
2014 Vraťte mi mé dítě
2013 Hlas
2011 Let Go
Rozkošná Molly
2010 Dělat zázraky (TV film)
2009 Absolventka
2008 Dark Reel
Frequency of Claire, The
2007 All the Days Before Tomorrow
2006 Dead Calling, A
Special
Wasted
Zrádná mysl (TV film)
2005 Peep Show (TV film)
Teorie oken
Vše, co můžeš chtít (TV film)
2003 Láskou praštěná
Moving Alan
Smrt přichází v bílém
2002 Americká zbraň
Four Reasons
Nebezpečná přání
Výzva
Žába k zulíbání
2001 Lincolnská střední
Vzpoura (TV film)
1999 Ed TV
Krása na zabití
Krásná Guinevere
1998 Zapadákov
1997 Má poslední sebevražda
Svatba naruby

TV seriály

2014 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Válečný pláč (S05E14)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Mrtvé mantinely (S15E10)
2013 Vegas (TV seriál)
From This Day Forward (E12)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Hodná holka (S04E03)
2012 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Společné zadostiučinění (S03E11)
V rodinném kruhu (S03E09)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Riziko rozvodu (S08E02)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Nervový otřes 2/2 (S10E07)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
Big Fish (S01E06)
Bro-Bono (S01E04)
Jennifer of Troy (S01E03)
další epizody (5)
V utajení (TV seriál)
Horse to Water (S02E14)
2009 Odložené případy (TV seriál)
Americký sen (S06E19)
2008 Private Practice (TV seriál)
Serving Two Masters (S02E06)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Ukradené dítě (S07E08)
2007 Světla páteční noci (TV seriál)
Best Laid Plans (S01E21)
Extended Families (S01E18)
I Think We Should Have Sex (S01E17)
2006 Chirurgové (TV seriál)
Řekni, kde ti chlapci jsou (S03E07)
2004 Volání mrtvých (TV seriál)
Drop Dead Gorgeous (S01E13)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ve hře (S02E01)
2001 Ally McBealová (TV seriál)
Svatba (S04E23)
Zpátky doma (S04E22)
Dovolená (S04E16)
2000 Druhá šance (TV seriál)
A Door, About to Open (S01E22)
Sneaky Feelings (S01E14)
Přátelé (TV seriál)
Nabídka k sňatku 1. část (S06E24)
Paul je chlap (S06E22)
Ross a Elizabetin otec (S06E21)
další epizody (5)
1997 Cracker (TV seriál)
1996 Mr. Rhodes (TV seriál)

Dokumentární

2004 Stuck on This Bloody Road

Hudební videoklipy

2001 American Head Charge - All Wrapped Up (hudební videoklip)
1997 Aerosmith - Hole in My Soul (hudební videoklip)