Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Brecht zjistí, že jeho krásná manželka Lisa má pletky s jeho bratrem, dvojčetem Giordanem. Jeho bratr zmizí za záhadných okolností a on zaujme jeho místo. Předstírá, že je ním, a dohání ženu k šílenství. (Karlos80)

Recenze (10)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Nepodařené jako její plakáty.¬         Mania je snímek, který chce přede vším vzbuditi pozornost za jakoukoli dovolenou cenu. Avšak erotika, hrůza, nebo odpudivost, nic z toho není dovedeno do skutečně dobré, neřkuli vynikající míry. Herci hrají špatně, je přímo viděti, jak jim režisér či jeho pomocník zrovna řekl "teď"; a tato amatérská ruka se vine celým snímkem jako příslovečná čertvená niť, i co se kamery týká. Prostě a stručně, porovnání s tím lepším z oboru v italské kinematografii, s tím dobrým z tvorby M. Soaviho, L. Fulciho či D. Argenta snímek Mania nesnese a neunese. V době, kdy snímek vznikl, vzbudil jistě větší pozornost, než si ve skutečnosti zaslouží, což znamená, že v toku (poměrně krátkého) času svými kvalitami neobstál.¬                 Co je na snímku cenné, je hudba neznámého skoro Umberta Cannoneho, majícího v záznamu vytvoření hudby zde i na IMDB pouhé tři snímky; tedy, ta hudba sedí výtečně na "gotický" horror — kdyby byla podobných kvalit i režie a kamera, vzniklo by veledílo, neboť scénář není vůbec špatný. Tu se nabízí nový nátočet sám od sebe.¬                 Mohu doporučiti opoznámkování znalce i milovníka italských podivnůstek, jímž je uživ. Karlos80. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječný kousek pro milovníky divných filmů z Itálie. Mysteriozní drama s prvky gotického hororu se odehrává z větší části ve velkém domě, kde nechybí dlouhé schodiště, podzemní krypta s rakví, starobylý svícen, laboratoř a tajemství. Zpočátku film připomene Polanského Hnus, trochu možná Strašení od R. Wise, a tak divák může hádat, jestli má Lisa skutečné halucinace, nebo se ji někdo chystá psychicky zničit. Dojde i na nahotu tří hlavních protagonistek, krátký nahý zápas i lehké násznaky lesbické lásky. Nesmí chybět upálení, podříznutí, zohavení, bičování a červi. V temněji laděných barvách, případně odstínech šedé a hnědé, září rudá - oděv, či krev, jindy zas kobaltová modř. Některé scény jakoby vypadly z pozdějších filmů D. Argenta např. rybářská síť a úhoři.Temné siluety stromů se neklidně zmítají na obzoru a smrt si brousí kosu. Díky pepuovi za titule. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přivítal bych sice více erotiky, koneckonců plakát slibuje téměř pornografickou show, ale i tak zůstává spousta jednotlivých obrazů a scén (auto bez řidiče, temná krypta, závěrečná katarze...), které pospolu vytváří báječný kaleidoskop šílenství. Opojná jízda na tripu s jedinou vadou na kráse, v hodnocení tu doteď chyběl plný počet hvězd. ()

koval45 

všechny recenze uživatele

Nejen svoji ženu dovádí profesor Brecht k šílenství, tady jsou vyšinutí všichni do jednoho. Vždyť i to auto zmagořilo a jezdí samo. Je to trochu podivný, znepokojivý a díky způsobu vyprávění i trochu zmatený fim, ale má to svojí atmosféru, to se musí nechat. Navíc díky přijatelné délce nestihne nudit, na druhou stranu režisér se pod snímek podepsal pseudonymem, což taky asi o něčem svědčí... I přes smíšené pocity mě film bavil a příznivcům podobných raritních kousků z Itálie můžu doporučit, pro běžného diváka to ovšem bude nejspíš hůř stravitelné. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Tak další film ze seznamu chci vidět u kterého si ani nepamatuji proč jsem si ho tam vlastně dal je zamnou. No a asi další film kterému dám nízké hodnocení. Čekal jsem od filmu asi něco přeci jen temnějšího a to jsem nedostal. Opravdu jsem se ze začátku filmu nudil a ani lehké zlepšení ke konci film nezachránilo.Budu muset zkusit film zhlédnout někdy znovu a možná dám pak lepší hodnocení. Pro teď dám jen 2* a vlastně ani nevím proč 2 a né 1. 30% --- 3/10 IMDb ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl považován za ztracený až do roku 2007, kdy byla 35mm kopie objevena v cenzorském archivu v Římě a promítána pak společně s několika dalšími tituly v Trevi cinema jako součást festivalu věnovaného Polsellimu, zemřelému v r. 2006. Vydání tohoto filmu na DVD měla společnost NoShame v plánu před ukončením své podnikatelské činnosti, nakonec se ale nerealizovalo. (Karlos80)
  • Totožnou scénu, kdy někdo dusí mladou dívku igelitovým sáčkem dokud nevyplivne krev z úst, obsahuje i americký erotický film Mania (1971). (Karlos80)

Reklama

Reklama