Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý britský režisér Mike Newell (Čtyři svatby a jeden pohřeb, Harry Potter a Ohnivý pohár) vytvořil v roce 1987 společenské drama o dospívajícím venkovském chlapci Chuckovi, který se na vlastní pěst pokouší přesvědčit svět o nebezpečí zbraní hromadného ničení. V jeho úsilí mu pomůže známá basketbalová hvězda Grace „Úžasný“ Smith… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele

Takmer rodinný film s jasným protivojnovým posolstvom, ktorý balancuje na hranici drámy o  chlapcovi s presvedčením a fiktívnej zmene dejín. Na jednej strane dojímavá inšpiratívna dráma (v čase, keď silelo napätie studenej vojny) a na strane druhej, veľká naivita a v závere i pátos. Ako inak pomenovať moment, keď na otvárací zápas regionálnej žiackej bejzbalovej ligy zavíta nielen prezident USA, ale aj sovietsky vodca. Skutočný tichý protest začína až v záverečnej štvrtine filmu, keď v silnej scéne malý Chuck po smrti svojho veľkého kamoša skautskou prísahou sľubuje pred zástupom médií, že viac neprehovorí. V roli Úžasného Grace Smitha sa objavil vtedy známy hráč NBA - Alex English. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Chuckovi je pouhých dvanáct let, ale už ho navštěvuje prezident Spojených Států a ruský generální tajemník. To vše, protože Chuck stojí v čele boje za úplné nukleární odzbrojení. Jeho protest začíná odmítnutím nástupu do školního baseballového mužstva. Brzy na svou stranu získá basketbalovou legendu "Skvělého Grace" a další sportovní hvězdy z celého světa. Poté, co je Grace zavražděn, Chuck se spojuje s dětmi po celém světě a zorganizuje globální tichý protest. Ticho, které je tak ohlušující, že světové mocnosti musí naslouchat jeho požadavkům. Může jeden chlapec, tisíce sportovních hvězd a miliony dalších dětí ovlivnit hlavy států a ukončit tak nukleární šílenství? ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Capra-eská fantázia o splnenom prianí producenta-spisovateľa Davida Fielda je jedným z tých filmov, ktoré buď zhltnete aj s navijákom alebo vôbec. Je to prehnané, ale s dobrým úmyslom. ()

Reklama

Reklama