Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Coscarelli vsadil hlavne na atmosféru a všadeprítomný strach z tmy. Pekne si tu podáva ruky americký horror so surreálnosťou talianskej školy, dojem ešte naviac umocňuje takmer progrockový soundtrack. Ústredný motív je samozrejme skvelý, film je natočený z vášňou a starostlivo a veľmi úspešne sa mu darí skrívať nižší rozpočet. A naviac je z väčšej časti veľmi originálny, bez toho, aby to pôsobilo rušivo alebo prehnane novátorsky. Atmosferický, nezabudnuteľný kúsok. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý príklad čarovných nostalgických hororov z prelomu 70s a 80s. Coscarelli síce nie je bohvieaký scenárista, ale režisér je vynikajúci, čo dokazuje aj napriek dosť chabému rozpočtu hrou so svetlami, strihom, koncipovaním záberov. A- to všetko bravúrne dopĺňa skvelou carpenterovskou hudbou. Škoda len toho vypečeného samoúčelného konca. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak nějak přemýšlím, proč jsem se u toho filmu, když jsem ho před mnoha lety viděl poprvé, tak strašně bál? Možná proto, že jsem byl dítě he, he. I přes to všechno, na konec 70. let poměrně slušnej výkon. Nechutně sterilní chodby hřbitovní budovy, létající koule, trpaslíci a jiná dimenze jakoby vystřižené ze Star Wars, samozřejmě Tallman. Paráda. Jen ten konec mi přišel takový trochu divný.... ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Možná mi v tomto filmu něco zásadní uniklo... nevím... pokud ano, tak mě opravte. A pokud ne, tak jsem měl tu "čest" vidět jeden z těch hodně slabých hororů. Kult/nekult - tento film mě ani nevyděsil, ani "nepoučil", ani nepobavil; bohužel jsem se u něho prachsprostě nudil. A z nudy mě nedokázal dostat ani samotný pan Dlouhán (Tall Man). Shrnuto a podtrženo: PHANTASM se pro mě prostě a bohužel stal totálně béčkovým hororem s nevydařenou atmosférou, infantilními mašinkami (létající koule) a jakousi celkovou bezduchostí. Ale možná se pletu. To nic však nemění na mém výsledném ortelu: 2/5. A ať si na mě klidně přiletí nějaká létající kulička. ;o) ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

No asi na to opet nemam ten spravny nahled,nebo jsem to nevidel ve spravnou dobu,ale je to opravdu velmi slaby a nevyrazny horror,herci katastrofalni!Asi kdybych to videl pred 25 lety,tak by se mi to libilo vic,ale s dnesniho pohledu je to vazne odflakla slabota!Ty dve hvezdy jsou snad jen za hudbu,ktera byla opravdu strasidelna,vic od toho ani necekejte! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Ve scéně těsně před koncem, kdy Reggie opuští mauzoleum, bylo silného větru dosáhnuto pomocí obřího ventilátoru. (Chatterer)
  • Interiér mauzolea byl vyroben z překližky a ta byla polepena tapetou s mramorovým potiskem. (Chatterer)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama