Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která má především dvě devizy. A to výborného Adriana Brodyho v hlavní roli Stevena, nesmělého, nezkušeného a neustále tápajícího človíčka, a neméně dobrou Milu Jovovich coby jeho jedinou kamarádku, úleťáckou rockerku Fangoru (děsné jméno), která mu zbyla ještě ze střední školy. Ještě nesmím zapomenout na skvělou Illeanu Douglas v roli Stevenovy sestry. Klasické schéma, kterak nesmělý mladík najde životní lásku už tady bylo mnohokrát, a nejsem si jisý jak by to dopadlo nebýt právě Brodyho a Jovovich. Nicméně, příjemně dojemné, zábavné, rozhodně žádná nuda, jako u předešlých snímku letošního amerického nezávislého léta. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nejsrandovnější v téhle komedii byla rozverně skvělá kamarádka Milla Jovovich. Nejpůvabnější "milá sympaťačka z pracáku" Vera Farmiga. Nejroztomilejší naivní stydlivost Adriena Brodyho. Nejvychrtlejší Illeana Douglas. Nejotravnější matka Jessica "nechceš sendvič" Walter. A nejděsivější: Dummy, dřevěný panák, jehož oči mi od začátku naháněly hrůzu (nějak mi připomněl Chuckieho). Milá a kouzelná komedie se skvělými herci, rozhodně doporučuju... ()

Reklama

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem se dozvěděla, že je Loutka romantická komedie, tak už jsem k ní nepřistupovala s takovým nadšením. Ale hned když se Adrian Brody převtělil do nesmělého, neviditelného člověka a poté si do ruky vzal svou novou loutku a začal se s ní dohadovat jako se starým známým (co vlastně jiného je naše svědomí?), mé nadšení se vrátilo. Snad poprvé jsem k osudu hlavních dvou hrdinů romantické komedie nebyla lhostejná a opravdu jim fandila. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční romantická komedie obcházející se bez větších záporáků, soků v lásce a zásadnějších zvratů. Jedna z těch o které si většina diváků řekne, že byla milá. Nic srdceryvného, ale potěší. Staticky sledujeme několik dní z života nesmělého (výborného jako vždy) Brodyho. A je to dost obyčejný život. Ocenil bych větší prokreslení charakterů a trochu více zatlačit na pilu. Jovovich to se svým free herectvím trochu přepískla, ale vyžehlila si to u mě hudebním číslem na svatbě, které bylo překvapivě opravdu dobré. Ostatní mi přišli spíše do počtu. // 60% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bohužel, až téměř ve finále svého běhu se letošní Americké nezávislé léto (2005) sebralo a filmem Loutka dostálo úrovně let minulých. Adrien Brody je úžasný talent, řikám si to film od filmu. Zatímco u Milly si říkám film od filmu opak, tady mě holka dostala, roli praštěné kámošky dávající "cenné" rady jí sedla, nebyla za manekýnu a zkrátka byla výborná, její prezentace na židovské svatbě nebo doporučené cd přesně pro romantickou chvilku, to mě hlasitě rozesmálo. Fakt výborný film. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)
  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)

Reklama

Reklama