Reklama

Reklama

Balance

Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Západní Německo, 1989, 7 min

Obsahy(1)

Kdesi v hmlistom priestore sa vznáša plošina, na ktorej stojí päť mužov, ktorí udržiavajú jej rovnováhu. Zrazu sa jednému z nich podarí kdesi z neznáma vyloviť červenú hraciu skrinku, no po počúvaní hudby z nej túžia aj ostatní. Kvôli svojmu sebectvu, neprajnosti a chamtivosti sa snažia mať skrinku len každý sám pre seba, pričom postupne padajú z plošiny, až na nej ostane len jeden muž. Ten sa ocitá na jej okraji a oproti nemu na druhej strane leží skrinka, avšak sám je úplne bezmocný aby sa k nej dostal. Krátky film dostal okrem Oscara aj niekoľko ďaľších ocenení. (curunir)

(více)

Recenze (57)

Rázlik 

všechny recenze uživatele

Dobrá pointa, ale to je asi tak vše. Čekal jsem, že z nudného začátku vyleze nějaký dech beroucí závěr a ono nic. ()

Rincewind 

všechny recenze uživatele

Některé filmy trvají dvě hodiny a člověk se pak nad nimi nezamyslí ani pár minut. Tohle dílko má minut sedm, ale téma na dlouhé zamyšlení. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Je z toho cejtit němectví. Když jsi nenasystný, chceš víc a víc, dostaneš ve finále velký.....nic. Geniální. ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Animák s takto absurdním dějem jsem ještě neviděl. Nějací vysocí lidé. Kdo jsou? Co dělají na té podivné plošině která se vznáší ve vzduchu? Spíše ve vzduchoprázdnu... A co má znamenat ta skřínka? Přitom za zdánlivou absurdností a nejasností se skrývá perfektní metafora na lidskou společnost plnou chamtivosti a zákeřnosti...Nejzvláštnější a přitom nejuhrančivější animák co jsem kdy viděl. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Oh, I'm impressed. This is something so original that I lack proper words. A proto jsem začal psát anglicky. Vskutku, díky youtube a dalším video stránkám se na to může podívat každý. A opravdu, každý, kdo se na to podívá a je alespoň trochu vnímavý a ví o světovo-politické situaci, tak pochopí. [url] http://www.youtube.com/watch?v=0Yj3x4AELDw [/url] ()

Thorgerda 

všechny recenze uživatele

Geniální alegorie, a velká škoda, že se oba tvůrci po oscarovém úspěchu vydali už jen komerční cestou. Při snaze dopídit se nějaké jejich další práce, dovedl mne google na jejich stránky, z kterých na mne vypadlo pár odvarových variací na úspěšný film, tu jako reklama na Mtv, tu jako reklama na nějaké noviny, a bůhvíco ještě... a potom už jen jakési plastelínové skeče á la Aardman .... To je hodně smutnej vývoj, už vzhledem k tomu, jaký téma ten první film vlastně řeší... ()

Eddieg 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět o čem to je? Jednoduše o rovnováze :) Ať už fyzicky nebo myslí protagonistů, též o zvědavosti a chamtivosti, u nichž překročíte-li hranici, rovnováha ustane. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Já nevím, asi jsem to nepochopila. Možná jsem příliš rozmlsaná geniálními animacemi, které jsem stihla vidět. Tohle mi nedalo nic. Nelíbilo se mi to, nebavilo mě to. Kdo by řekl, že 7' může být tak nekonečných. Až si rikam, jestli jedna hvězda není za mě moc. ()

pilotson 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný film v absurdných 'kulisách' o človeku ako takom.. Vizuálne viditeľne inšpirácia pre neskorší Strussov film V kocke. ()

Reklama

Reklama