Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo být průkopnický v žánru Sc-Fi/Horor na téma paraziti, tak oukey, ale dnes už to na mě působilo dost lacině a vtipně. Umím si představit ale, že v té době to byla dechberoucí a nechutná podívaná. Ten červ vypadal spíš jako čerstvě vysraný hovno, které když se vám dostane do těla, dostanete šílenou chuť na sex ? Zajímavý. Každopádně, líbil se mi akorát ten úvod s tou mladou holčinou a doktorem, ale jinak je to celkem nudný Horor, o nějakém Gore se nedá mluvit, krev byla směšná, jako skoro ve všech Hororech z téhle doby a nahoty mohlo být více. Atmosféra dobrá, ale to jen díky stáří filmu. Moucha natočená o 10 let později už byla o několik levelů lepší podívaná. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tímto svým začátkem Cronenberg ovlivnil směr horrorů až do dnešních let ... Témata biologických parazitů, konzumní společnosti, šířících se epidemií dělající z lidí neovladatelné bestie ... To vše a mnohem více, co se v tomto filmu vyskytuje, se prolíná mnoha filmovými žánry (těmi pesymistickými) v podstatě až do dnešních let. Shivers jsou na svoji dobu výborný a výrazný horror, odpudivý, nechutný a i když obsahuje spoustu nahoty a sexuálních útoků, je naprosto asexuální. Jistá "skříženost" s tématicky podobně uvažujícím Romerem se zde nezapře, stejně jako v o něco mladším, lepším a přímo geniálním Cronenbergově díle "RABID", kde je nákaza také hlavním tématem. Myslím, že "Shivers" byly pro začínajícího Cronenberga výtečnou přípravou na právě následující Rabid. Vliv těchto dvou filmů na filmovou kulturu dalších 30ti let dopředu je zde naprosto neoddiskutovatelný... ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Začátek geniálně-šíleného Davida Cronenberga nemohl být lepší ! Uvedení do děje je bleskové, takže divák musí už od začátku dávat dobrý pozor a pokud možno nespouštět oči z obrazovky. Dění filmu je celkově velice přímočaré, žádná velká snaha o budování atmosféry či o polemizování nad vzniklým problémem. Jen pro upřesnění - ten "problém" se zvětšuje každým okamžikem a pokud někdo nezasáhne včas, vymkne se kontrole nejen obyvatelům panelového věžáku Skyliner, ale možná zlikviduje celé město. Parazitičtí červy jsou geniální. jak už tu někdo charakterizoval - cosi mezi slimákem a hovnem (opravdu by mě zajimálo kam Cronenberg na ty své nápady chodí... a nebo radši ani ne :) a to jsem ještě nezmínil jakým způsobem se tato "infekce" přenáší z člověka na člověka. Nechutnější už to být nemůže. Ale je to krásně nechutné, nádherně originální a smyslně hrůzné. Pokud byl tento film skutečně reakcí na stále početnější zombie horrory, nutno dodat, že nešlo o žádnou prachsprostou vykrádačku se snahou napakovat se na cizí myšlence. Film je jen jakousi alternativou hrozby v podobě infekce šířicí se "metodou pyramidy". Ale vše je podáno nanejvýš originálně a důmyslně, takže srovnávat to s žánrem zombie filmů je trochu mimo. Konec je typicky Cronenbergovský z čehož jsem měl velkou radost :) Pro milovníky horrorů jednoznačně "must see" film. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Noc oživlých mrtvol alá David Cronenberg. Širší souvislosti povětšinou neřešící, zato však inteligentně odvyprávěná atmosférická deptárna, která snad nejlépe ze všech jeho filmů odráží Cronenbergův talent pro pozvolné, ale drtivě intenzivní napínání hororové struny. Rychlé vhození do děje a jeho prostředí, brzký násilný mord a následné rozplétání nesmírně vtahující zápletky, která nás zásluhou bezchybné postupné gradace (v posledních minutách je příval vypjatých scén přímo ďábelský), sexualitou a nahotou prostoupené formy a přítomností bezesporu sympatického hrdiny pevně připoutá do sedadel, nehledě na stáří a logickou vizuální omšelost. Pro mě, navzdory umírněnosti v oblasti obrazových detailů, nejintenzivnější mistrův horor se spoustou vynalézavých postupů a bohatou nadílkou bezútěšnosti a nervozity, zřejmě jeden z nejprďáčtějších žánrových perel své doby... ()

Javert 

všechny recenze uživatele

"Sedmého dne byla dokončena nebesa i země i hnědá rozmnožovací hovínka a Bůh dokončil své dílo..." Takhle nějak by mohla znít Bible v druhém pokračování Shivers. Cronenbergův první větší režijní počin dal vzniknout příjemnému oldschool horůrku, který ani minutu nenudí a nabízí nám hippies verzi ideální společnosti... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Lynn Lowry byla do filmu obsazena kvůli jejím strašidelným očím a kvůli celkovému výrazu před kamerou. (PußyMagnet)
  • Pracovní název filmu byl Orgy of the Blood Parasites. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama