Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Noc oživlých pudů... I když drobným červům probouzejícím v obětech bezmeznou lačnost po sexu je vlastně jedno, zda je den nebo noc. Ani obětem v závratném transu po krvavém zásahu nezáleží na pohlaví, věku či intimitě daného místa. Snímku sice trvá, než se pořádně rozjede, spočátku ve mě budil rozpaky tou spoustou postav v kombinaci se střídáním zcela seriózních a až béčkových sekvencí, ale když se Červi postupně naplno rozjedou, je to hodně napínavý, zábavný a totálně bizarní kolotoč událostí, u kterého jsem si už ke konci říkal, zda se ho podaří vůbec Cronenbergovi zakončit... a povedlo se docela ve velkém stylu! Jen možná škoda, že po velké akci v bazénu a následně spokojeném odchodu všech hostí se Cronenberg uchýlil v závěrečné sekvenci jen s obyčejným komentářem z rádia o právě uplynulých sexuálních událostech, protože kdyby film zakončil podobným monlogem, jakým ho i uvedl, tedy o všech krásách a lukrativních možnostech moderního střediska, to byl teprve mazec a kopanec, pořádně zvýrazňující případnou kriticko-spoločenskou linku. *** Červům možná občas ještě schází propracovanější „seriózní“ rámec, jaký v sobě mají další režisérovy sci-fi horrory (The Brood nebo Scanners), tento je z valné části především akční, ale kanadský mistr žánrových bizarností nezklamal ani zde a ať už šlo o záměr nebo ne, užil jsem si v tom spektru událostí na pozadí další Cronenbergovy epidemické vize nečekaně i kousek absurdního a černého humoru. Mimochodem, celkem zábavné je dnes vidět starší film, kde je homosexualita brána prakticky jako jedna z mnoha potenciálních propuklých úchylek. [80%] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cronenberg sa týmto filmom už na začiatku kariéry jasne pred verejnosťou a kritikou definoval a urobil to šikovne. Najskôr nám ponúka skvelé referenčné pozadie; nový moderný obytný komplex v Montreale, príprava mesta na Olympijské hry, akýsi všeobjímajúci neprirodzený chlad pôsobiaci ako z prostredia, tak z ľudí, správy z rádia a televízie a tak podobne. No a potom počúvame isté medicínske teórie, aby to zakrátko vypuklo na plné pecky. Očakával som, že sa budú teda červy využívať ako náhrada za jednotlivé orgány a vyriešia liečbu ťažko liečiteľných chorôb, nakoniec ale zohrajú vo filme úplne odlišnú funkciu. Sme viac ľudia ako tí na začiatku filmu, alebo ako tí na konci? Pýta sa Cronenberg a sám si aj odpovedá a kto sa nenaladí na jeho vlnu už pri Shivers, asi to nemá zmysel skúšať ani neskoršími dielami. Ja som na to išiel opačne a k filmu som sa dostal ako k druhému dosiaľ nevidenému. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela povedený horor. Onen parazit má sice velmi odporné vzezření, nicméně pohled na něj na mne žádné zhnusující účinky neměl, atmosféra v tu dobu také nebyla zrovna nejintenzivnější. Ale kolem poloviny, kdy už jsem si říkal, že jsem docela zklamaný, se snímek změnil v něco jako zombie horor, pomalu se začala objevovat hutná atmosféra a i krvavé oplzlosti získaly na síle. Výsledný dojem z Cronenbergova prvního výraznějšího díla je tak nakonec více než pozitivní. Horror movie of the year ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Perverzní, úchylné a téměř dokonalé. Cronenberg nám názorně ukáže, jak může být sex nebezpečný. Jeho vymyšlený bytový komplex nás napřed příjemně navnadí vším tím luxusem a následně rozčaruje prvním mordem. Ehm hororové fandy určitě ne, protože ti začnou prožívat první záchvěvy extáze, které se jim dostane opravdu ve velké míře. Lidé se slabším žaludkem se možná pozvrací, podobně jako někteří herci, ale jinak zde máme šanci sledovat povedené triky, bravurní atmosféru a opravdu „záživné“ scény. Pro režiséra není nic tabu a jeho představivost je opravdu „zrůdná.“ Za což jsme mu samozřejmě vděční. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto desivom príbehu Davida Cronenberga, je už len samotný bytový komplex stiesneným a tajuplným, síce moderným a luxusným, ale predsa len miestom bez duše a života, v ktorom sa odohráva dej plný bizarností a scén pripomínajúcich to najlepšie zo skvelých ,,zombiád,, 70. rokov, v tomto prípade okorenených všemožne sexuálnymi motívmi, od homo cez lesbo, až po kanibalizmus. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl tak kontroverzní, že kanadská vláda probírala, jaký vliv může mít film na společnost, a jaká je jeho umělecká a společenská hodnota. Film byl totiž v v recenzi napadán kvůli svému sexuálnímu a násilnému obsahu. (PußyMagnet)
  • Kanadský novinář Robert Fulford napadl film kritikou v národním magazínu "Saturday Night". Jelikož byl film částečně financován daňovým poplatníkem, Národní filmovou radou Kanady, prohlásil Fulford, že by měli vědět, jak špatný tento film je, když za něj zaplatili. Nejenže tento útok znesnadnil Cronenbergovi shánění prostředků na další průlomové filmy, ale také byl údajně kvůli poničené pověsti vystěhován ze svého bytu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama