Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím, kdo bude letos na Vánoce rozdávat dárky není starý dobrý Santa, ale Satan. Ten totiž před tisíci lety prohrál ve hře s andělem a od té doby musel dělat Santu. Teď ale jeho trest končí a on si konečně může vylít zlost za všechno dobré, co kdy musel udělat... (Magic Box)

Recenze (158)

Evandulik 

všechny recenze uživatele

Humus! Aby pri rodinnej večeri vypadol z kozubu Santa s vikingskou čiapkou na hlave a začal všetkých vraždiť, prikvitne na striptízek, vraždí všetkých naokolo, potom konečne vybuchne on aj jeho záprah, ktorý tvorí býk?! Človek sa ho bohužiaľ nezbaví, lebo náš Santa záhadne prežije, zmení si meno na Šatan?! a odletí si na severný pól. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Neskutečná ujetost, která je koukatelná opravdu jen zásluhou brutálního Santy Billa Goldberga. Ten totiž rozsévá smrt a zkázu s takovým nadhledem a neohrožeností, že i Arnold v jeho nejlepších letech by před ním vzal rychle do zaječích. Bohužel stupidní příběh Santovi jen překáží a jinak bláznivá morbidní komedie se v rukou scénáristy přeměnila jen na bláznivou slátaninu s nesympatickými hlavními hrdiny, kteří tempo snímku jen přibržďují. A navíc film není ani dost brutální jako horor a ani dost vtipný a nápaditý jako čistokrevná parodie. Prostě jen další z mnoha počinů, které slibovaly docela slušnou zábavu, ale svým zpracováním uvízly jaksi na mrtvém bodě. U mě tak na 2 a 1/2*. ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Dosť dobré, ale aj dosť bizarné. Na jednej strane prekliato čierno čierna komédia, ktorá ale paradoxne pripomína skôr rodinný film. Znie to divne, ale je to fakt. Brutálne mordy (nekecám, ale je ich tu viac ako vo väčšine hororov) a Santa so svojim "bodycountom" atakujúcim prvú priečku najzdatnejších slasherov (aspon čo sa týka počtu vrážd v jednom filme), pri ktorom Jason Vorhees vyzerá ako dosť veľký amatér - to sú asi hlavné klady tohto filmu. Nesmieme zabudnúť ani na totálne šialené vtipy, nápady a postavičky (viď bazoka a indián na konci filmu). A hlavne, otrú si tu hubu aj o Šatana :) . Na druhej strane tu máme primitívnučký scénar (ak sa to scénarom dá vôbec nazvať a celý film nie je náhodou len jedna veľká improvizácia). Na obranu ale musím dodať, že Ďábelský Santa musel byť určite brutálne zostrihaný (bez záverečných tituliek nemá ani 70 minút). Každopádne sa jedná o milé osvieženie a aspoň pre mňa sa stane vianočnou klasikou :) ()

Amras 

všechny recenze uživatele

Zásadně odmítám skousnout pojem hororová komedie. Přijde mi to jako jakési zneuctění samotného hororového žánru. Proto takovéto filmy samovolně nevyhledávám. Nicméně jsou i výjimky. Snímek Santa's slay jsem měl již delší dobu na seznamu. Na svém hororovém blogu jsem si speciálně vytvořil kategorii s horory s vánoční atmosférou. Byl tam i tento Ďábelský Santa. Pustil jsem si to a už po první minutě mi bylo jasné, co to bude. Byl jsem zklamaný a přiznám se, že jsem měl zpočatku chuť film vypnout. Opět komedie! Jenže jsem to nevypnul a udělal jsem dobře. Už jen základní pointa je skvělá. Myslel jsem si, že Santa není jen tak hodný a milý, jak se o něm často říká. Je to pěkný zmetek. A to je dobře. Billu Goldbergovi ta role nesmírně sedla a myslím, že i on sám si ji užil. Je to vtipné, sice občas trochu přitažené za vlasy, ale bavil jsem se. Délka tak akorát, příběh super. Již se na to nejspíš znovu ale nekouknu. Ale i tak to můžu zařadit k těm povedenějším komediím. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jen tak mimochodem jsem si to pustil, protože to má jen něco málo přes hodinu! Čekal jsem trapnou blbost,kde je Santa ztvárněn jako vulgární křupan, ale hned první scéna, kde Santa brutálně zabije pět lidí a psa mě vyvedla z omylu! Celej film je přehlídkou vražedných chvatů, které se předhání v brutalitě a absurdnosti a to vše za zvuků veselých vánočních písní! Vše je natočeno velmi svěže a černohumorně. Tenhle film mě fakt příjemně překvapil. Čekal jsem něco uplně jiného. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama