foto

Saul Rubinek

  • nar. 2.7.1948 (70 let)
    Fohrenwald, Wolfrathausen, Německo

Biografie

Saul Rubinek se narodil v uprchlickém táboře v Německu po druhé světové válce 2. července 1948. Je potomkem polských židů. Rodiče i s ním utekli v roce 1948 do Kanady. Byl členem Stanford Shakespearovské společnosti v Ontariu v letech 1969-70 a později byl spoluzakladatelem a hercem v divadlech Le Hibou, Passe-Muraille a Toronto Free Theatre.

Hrál v mnoha kanadských filmech a televizních sériích. Za zmínku stojí minimálně LÍSTEK DO NEBE, za který získal ocenění Génie za nejlepšího herce ve vedlejší roli. Objevil se v mnoha seriálech, jako HVĚZDNÁ BRÁNA, HEURÉKA, ZTRACENI, FRASIER nebo KRAJNÍ MEZE. V roce 1990 se stal nouzovým řešením pro tvůrce seriálu STAR TREK: NOVÁ GENERACE, nahradil zde Davida Rappaporta, který spáchal sebevraždu. Získal i mnoho zajímavých filmových rolí, v roce 1992 byl k vidění v NESMIŘITELNÝCH, o tři roky později v dramatu NIXON. V roce 1993 si zahrál větší roli ve filmu PRAVDIVÁ ROMANCE.

V roce 1997 režíroval svůj první celovečerní film pro Lions Gate Films. Později se svým příběhem Jerry & Tom zúčastnil i festivalu v Sundance. V roce 2009 se stal nedílnou součástí seriálu SKLADIŠTĚ 13, kde ztvárňuje Artieho Nielsena.

S manželkou Elionor Ried má dvě děti, dceru Hannah a syna Sama.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2018 Polina
The Ballad of Buster Scruggs
2015 Gridlocked
2012 Jesse Stone: Bludiště pochybností (TV film)
2011 Jesse Stone: Ztracená nevinnost (TV film)
2010 Barneyho ženy
Jesse Stone: Bez výčitek (TV film)
Knucklehead
Zabijte mě, prosím
2009 Oy Vey! My Son Is Gay!!
The Trotsky
2008 Expres
Julie
2007 A Broken Life
Blackout
Boj
Jesse Stone: Radikální změna (TV film)
2006 Behind the Camera: The Unauthorized Story of 'Diff'rent Strokes' (TV film)
Jesse Stone: Nový začátek (TV film)
2005 Partneři
Příběh Donalda Trumpa (TV film)
Ďábelský Santa
2004 Gilded Stones
Lékařská akademie
Pronásledovaný
Zavolej! Vzestup a pád Heidi Fleissové (TV film)
2003 Baadasssss!
Bláznivá cesta (TV film)
Hollywood severu
Zpívající detektiv
2002 Blázni k pronajmutí
Jackie Gleason (TV film)
Night's Noontime
The Brady Bunch in the White House (TV film)
2001 Křižovatka smrti 2
Laughter on the 23rd Floor (TV film)
2000 Golden Spiders: A Nero Wolfe Mystery, The (TV film)
Kandidáti
Lakeboat
Otec rodiny
The Bookfair Murders (TV film)
1999 36 hodin do smrti (TV film)
Čmuchalky
1998 Blackjack (TV film)
Jerry & Tom
1997 Barva spravedlnosti (TV film)
Vražedná hra
Zkurvení šmejdi
Špatné způsoby
1996 Ve jménu spásy
1995 Android Affair, The (TV film)
Nesahejte na duhu
Nixon
Síla paměti
Televizní leč
1994 Kšefty s tátou
Touha smrti V
Transplant
Zbožňuju trable
1993 A kapela hrála dál (TV film)
Pravdivá romance
Semtex Blues
Žena na útěku - Příběh Lawrencie Bembenekové (TV film)
1992 Když má muž problémy
Nesmiřitelní
1991 Quarrel, The
1990 Falling Over Backwards
Ohňostroj marnosti
1988 Liberace: Behind the Music
Obsessed
Outside Chance of Maximilian Glick, The
1987 Hitting Home (TV film)
Recept na vraždu (TV film)
Taking Care
Wall Street
1986 Half a Lifetime (TV film)
Murder Sees the Light (TV film)
Sladká svoboda
1985 Domnělé sebevraždy (TV film)
Martinův den
1984 Bambinger
Concealed Enemies (TV film)
Všemu navzdory
1983 Dusty (TV film)
Terry Fox Story, The (TV film)
1982 By Design
Highpoint
Lékařská akademie
Soup for One
1981 Lístek do nebe
1980 Agency
Clown White (TV film)
Death Ship
Nic osobního
1979 Svátost strachu (TV film)
Wordsmith, The (TV film)
1976 Rimshots, The (TV film)
1968 Slow Run

TV seriály

2019 Miliardy (TV seriál)
Lamster (S04E11)
Fight Night (S04E08)
2018 Caught (TV seriál)
Just Trust Me (E03)
Old Wounds (E02)
2017 Doubt (TV seriál)
Finally (E10)
The Last Tycoon (TV seriál)
Oscar, Oscar, Oscar (E09)
A More Perfect Union (E07)
Eine Kleine Reichmusik (E05)
další epizody (6)
2016 Angie Tribeca (TV seriál)
Boyz II Dead (S02E07)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Cena za spravedlnost (S07E03)
2015 Dobrá manželka (TV seriál)
Šikana (S07E04)
2014 Lovci zločinců (TV seriál)
Zosobněná pravda (S03E12)
Skladiště 13 (TV seriál)
Bez konce (S05E06)
Skladiště 14 (S05E05)
Život je telenovela (S05E04)
další epizody (6)
2013 Lovci zločinců (TV seriál)
Samaritán (S03E11)
Skladiště 13 (TV seriál)
Pravda bolí (S04E20)
Všechen čas světa (S04E19)
Ztráty a nálezy (S04E18)
další epizody (10)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Funny Valentine (S14E16)
2012 Skladiště 13 (TV seriál)
Všichni se hroutíme (S04E10)
Naši blízcí (S04E09)
Druhá šance (S04E08)
další epizody (10)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The Last Dam Job (S04E18)
The Radio Job (S04E17)
2011 Skladiště 13 (TV seriál)
Nejkrásnější dárek (S03E13)
Svědectví (S03E12)
Emily Lakeová (S03E11)
další epizody (13)
2010 Skladiště 13 (TV seriál)
Tajný Santa (S02E13)
Nový začátek (S02E12)
Skladiště 2 (S02E11)
další epizody (13)
2009 Skladiště 13 (TV seriál)
Náprstek (S01E12)
Zápisník (S01E11)
Havárie (S01E10)
další epizody (12)
2008 Dokonalý podraz (TV seriál)
The Nigerian Job (S01E01)
Agentura Jasno (TV seriál)
Světla, kamera, vražda (S02E13)
2007 Mistři hrůzy (TV seriál)
The Washingtonians (S02E12)
2006 Heuréka – město divů (TV seriál)
Nezranitelný (S01E05)
2005 Slepá justice (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Na moři (S02E02)
2004 Larry, kroť se (TV seriál)
The 5 Wood (S04E05)
The Weatherman (S04E04)
Hvězdná brána (TV seriál)
Hrdinové 2 (S07E18)
Hrdinové 1 (S07E17)
2003 Situace: Ohrožení (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Genius (S13E17)
2002 Druhá šance (TV seriál)
Chance of a Lifetime (S03E19)
Frasier (TV seriál)
Svatební okruh (S10E01)
2001 Druhá šance (TV seriál)
Kind of Blue (S03E03)
2000 Detektiv Nero Wolfe (TV seriál)
Frasier (TV seriál)
Něžná zákonná péče (S08E06)
A jídlo uteklo i se lžící 1/2 (S08E01)
Něco modrého, něco půjčeného 2/2 (S07E24)
další epizody (7)
1999 Frasier (TV seriál)
Hádka před Vánocemi (S07E11)
Otec nevěsty (S07E02)
Láska je láska 2/2 (S06E24)
další epizody (7)
1996 Na jedné lodi (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Chyceni při činu (S01E16)
Nic netrvá věčně (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1990 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Co nejvíc hraček (S03E22)
1989 Men (TV seriál)
1988 Divadlo Raye Bradburyho (TV seriál)
Gotcha! (S02E04)
1980 Bizarre (TV seriál)

Dokumentární

2012 Syfy 20th Anniversary Special (TV film)
2004 Camp Hollywood (TV film)
2002 Claude Jutra, portrait sur film
Filmové žánry (TV seriál)
The Boys of Buchenwald (TV film) - vyp.
2001 Making of a Political Thriller, The
1995 Hirošima (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2005 Cruel But Necessary
2001 Bleacher Bums (TV film)
ClubLand (TV film)
1998 Jerry & Tom

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Polina

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace