Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh agenta Mossadu, který krátce po sebevraždě své ženy dostane od izraelské bezpečnostní služby úkol, aby nalezl stárnoucího nacistického zločince a zabil ho. A aby se k němu snáze dostal, „spřátelí" se s jeho vnoučaty ... (frings)

Recenze (21)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Izraelský stát již mnoho let hájí své právo na přežití. V jeho službách pracuje již několikátá generace lidí, kteří již mnohdy nevědí přesně, co bylo na úplném začátku. Poselství holokaustu začíná pomalu rezavět a z posledních uprchlých esesáků zbyly jen nepohyblivé trosky ležící v postelích, v plínách a na přístrojích. V takové době je už těžké být Damoklovým mečem Šimona Wiesenthala a pomstít židovský národ odstraněním zcela vyřízeného, i když stále hledaného válečného zločince. Doba se mění, mění se i lidé, nastupují nové generace vnuků a pravnuků, boj dobra a zla ale zůstává. Někdy je těžké se rozhodnout, zda zabít ve jménu spravedlnosti, když už je to vlastně zbytečné, splnit rozkaz a povinnost vůči národu, nebo zůstat člověkem... ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Fascinující snímek řešící hned několik problematik najednou. Homosexualitu, napjaté izraelsko-palestinské vztahy a odkaz nacistické minulosti. Agent Mosadu Eyal (Lior Ashkenazi) dostane nelehký úkol, najít a zabít válečného zločince. K tomu má dojít přes jeho prapotomky. Vše se však může změnit s Eyalovou osobní krizí, která ho přivede k myšlence, že i po vodě lze za určitých okolností chodit. ()

Reklama

wer4 

všechny recenze uživatele

Bol by to býval výborný film, keby v ňom nebolo posledných pár minút, ktoré zhodili latku o triedu nižšie. To romanticko - patetické vysvetlenie, ako sa aj napriek všetkému majú všetci dobre, zrazu .. zrazu vnučke, ktorá odišla od rodiny kvôli nacistickému starému otcovi, nevadí, že má deti s bývalým, ale predsa len vrahom .. je to rozhodne zaujímavý film, hodný zamyslenia sa a plný prekrásnych momentov. ()

Sowa 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem mel trochu strach. Čekal jsem "komerční megafilm" se spoustou akčních scén. Jsem rád, že to tak nedopadlo. Lior Ashkenazi nebyl jako agent Mosadu az tak spatny. Musim rict, ze me film nenudil ani nezklamal, ale... Bylo toho na me nejak moc: Žid, který nenávidí Palestince, Palestinec, který je homosexuál, Němka, jejíž děda byl nacista žije v Izraeli atd... Spousta problémů na tak jednoduchý příběh. Od závěru jsem taky čekal víc, přišlo mi to dost hloupé a naivní. Pocity jsou rozporuplné, ale jelikož mám pro Izrael slabost tak 3 a 1/2 *. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Nenapadny film o vyrovnavani se s vlastni identitou, histori a hledani cesty k odpusteni. Pravda, misty pusobi trochu naivne a mozna by se tam naslo i nejake to klise, ale zustal po nem tak hezky pocit, ze to clovek rad odpusti. On ta naivita ma za spravnych okolnosti take sve kouzlo. Necekane mila zalezitost. Ctvrtou hvezdu pridavam za pointu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Caroline Peters (Axelova sestra Pia) v jednom rozhovoru pro izraelskou televizi přiznala, že její skutečný dědeček byl nacista, stejně jako dědeček postavy, kterou ve filmu ztvárnila. (Myshkin)

Reklama

Reklama