Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Co se týká bojových scén a atmosféry, nemá to chybu, ale příběhově je to o něco slabší. Podle mě toho chtěli za ty dvě hodiny stihnout až moc. Po herecké stránce je to vynikající. Dong Geun Yang předvedl skvělý a uvěřitelný výkon. Přijde mi, že v sobě má kousek Jang Hyuka a Raina, což je pro mě přímo vražedná kombinace. Filmy o bojovém umění vyloženě nevyhledávám, ale asi bych sem tam na nějaký mrknout měla. 4* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, jsem trochu sklamán. Bojovník ve větru mě připadl být trochu nepravděpodobný, mnohé situace jsem prostě neuvěřil, postava osiřelého chlapce mi byla vyloženě nesympatická. Rozumím, že je film natočen podle skutečného života Choi Bae-Dala, přesto mi situace, kdy odejde do divočiny, kde dře, maká a trýzní výcvikem své tělo, připadala nepravděpodobná. Minimálně jsem si během ní říkal, čím se živil, že udržel svoji energii, nabral svalovou hmotu a přitom nestrávil viditelné množství času sháněním potravy a její přípravou. Líbila se mi dějová línie s mladou Japonkou, která se do Bae-Dala zamiluje, líbily se mi bojové výkony, ale stále je to na vyšší hodnocení trochu málo. Ip Man je pro mě uvěřitelnější a tedy lepší. 69% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád historické kung fu, karate snímky o ninjoch, samurajoch či pouličných bojovníkoch. Obzvlášť keď je samotný príbeh o posilnení vôle, ducha, morálky, respektíve dosahovaní maximálnych fyzických síl. Napriek tomu, že tento film spĺňa všetky uvedené aspekty, nijak mimoriadne si ma nezískal. Neviem čím to bolo, možno hlavným hrdinom, možno tým, že samotné bojové scény na mňa pôsobili viac menej poulične, než konkrétnym bojovým umením systémovo schématicky, ako to bolo v iných prípadoch, starších snímkoch, kde hral napríklad J. Chan. Dobrý film, ale dobre je iba na trojku. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by šlo o špatný nebo vyloženě průměrný snímek, jak by se z mého hodnocení mohlo zdát, ovšem mé očekávání bylo pravděpodobně vyšší. Ve skrytu divácké duše jsem doufal v další skvostný počin jako byl Ip Man, avšak toho jsem se nedočkal. Přesto se však jedná o zdařilý počin s povedenou choreografií a celkem chytlavým příběhem. Za nejpovedenější považuji tréninkové sekvence. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Oyama je považován za japonského národního hrdinu, přestože byl původem Korejec a svým stylem porazil všechna tradiční japonská bojová umění. (Vojcl)
  • Ačkoli byl Oyama nekuřák, zemřel ve svých 70-ti letech na rakovinu plic. (Vojcl)
  • Film je natočený podľa japonskej knihy "Karate Baka Ichidai". (Cracker)

Reklama

Reklama