Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento film má presne dve polovice. Tak tá prvá ho vysiela do prdelákova všetkými tými nacionálnymi kecami, hlúpymi a trápnymi, pričom herci sú nemotorní, behajú kade tade, ale hlavne sa mocú! Do toho všetkého ešte tisíc krát zaznie výraz '' pačinko" , čo už bola skutočne voda na mlyn, ale ( ! ) , prišla polovica number dva, ktorá efektnými zábermi a hlavne parádnou dejovou líniou čerpajúcou zo života legendárneho mäsiara z bitúnkov, Masutatsu Oyamu, vrátila film do hry a ja veselo udeľujem 4* ! ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Kvality tohoto korejského filmu jsem docenil až po druhém shlédnutí, nejprve mě štvala trochu nudnější první část na úkor druhé a naprosto našlapané druhé. Nyní jsem si uvědomil, že to tak být musí a má to své kouzlo, nejdřív úvod a pak rozuzlení a zápletka. Je to velmi dobře zpracovaný film, který diváka strhne příběhem, scenérií, hudbou a herectvím a to vše je zakomponováno tak citlivě, že v určitých pasážích mi bylo do breku. Akční scény jsou také skvělé, ale nebyly náplní filmů. Nejvíc se mi líbila pasáž, kde Badeal odešel trénovat do lesa a pak se vrátil jako někdo jiný a scéna, kdy prosil svého mistra,a by ho trénoval a klečel den v dešti před jeho domem. Další velmi citlivá, když se šel omluvit vdově za to, že jí zabil manžela gangstera a nabídl jejímu synovi, že ho vezme do hor. Nebo loučení s japonskou dívkou. Celý film je výborný, ale tyto scény mě dostaly nejvíc. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Obecně jsem z korejské kinematografie nadšený a viděl jsem toho opravdu hodně, ale tohle se nepovedlo. Příběh je divně kašírovaný a díky moderní hudbě a střihu, jako kdyby někdo porcoval krocana, postrádá jakoukoliv atmosféru. Postava Boedala je v tomto podání povahově poněkud nedomrlá a snaha tvůrců podat to tak, že na strachu ze smrti a zmrzačení není nic tak strašného, se poněkud minula účinkem. Dezertér, zbabělec, sliby nedodržoval...vlastně se jakožto divák klidně ztotožním s tím, že to byl jen rváč, který se v životě pěkně plácal. Choreografie byla díky zmiňovanému střihu nevalně prezentovaná, moc životních mouder, nebo nějaké poselství se nedozvíte, historický přínos tento film taky zrovna nemá...Japonci jsou opět kýčně vylíčeni jakožto nečestní usurpátoři. Kdo čekal korejského Ip-Mana, bude zklamaný, tento film sotva dosahuje kvalit i toho nejhoršího filmu z té várky, která se o Ipákovi za posledních deset let vyrojila. A je to škoda, protože věřím tomu, že bylo o čem vyprávět. Slabé 3* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Životní příběh utlačovaného mladíka ze spodku společnosti o tom, jak se pozvedl z prachu, vymyslel vlastní, speciální bojové umění a propracoval se až k vrcholnému, neporazitelnému bojovníkovi. Bitky v průběhu jsou velice slušné, avšak nutno podotknout, že již dříve překonané a také jich mohlo být krapet víc... Až samotný závěr je konečně ta vrcholná podívaná. Naneštěstí film má dost slabých míst, režie není zcela vyrovnaná a třebaže jde o celý "životní příběh" (částečně i filozoficky pojat), Fighter in the Wind prostě nemá dostatek "materiálu", aby zaujal diváka na celé 2 hodiny. 7/10 ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Jako pocta hrdinovi a zakladateli noveho bojoveho stylu si myslim, ze je hodne dustojna. Nebyl jsem nejak uchvacen nebo netrestil jsem oci ale dobry pribeh, ktery se zacatku ani nedava nadeji na zrod mistra nebo take neporazitelneho bojovnika. Co se mne libilo byl jemne vneseny milostny vztah s gejsou. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Skutečný Choi Bae-Dal, známnější pod jménem Masutatsu Oyama se narodil 27.7.1923 a zemřel 26.4.1994. Proslavil se jako zakladatel nejtvrdšího z karatistických stylů Kyokushinkai. Dnes velmi populární díky úspěchům jeho protagonistů v zápasech K1. Přestože se film inspiroval zejména comicsovým zpracováním jeho životních osudů, drží se poměrně i skutečných událostí. Oyama skutečně žil 14 měsíců v dobrovolné izolaci od okolního světa v horách, kde osaměle trénoval. Mnoho jeho následovníků se pokoušelo tento kousek více či méně úspěšně napodobit. Pravdivé jsou též jeho proslulé zápasy s býky, kterým holýma rukama usekával rohy. Celkově údajně zápasil s 52 býky a tři z nich zabil jediným úderem. Dodnes drží většinu světových rekordů v silovém přerážení. Utkal se v boji též s více než 200 mistry bojových umění a podle vlastních slov neprohrál jediný zápas. To se ale nikdy nepodařilo prokázat ani vyvrátit. (Vojcl)
  • Film je natočený podľa japonskej knihy "Karate Baka Ichidai". (Cracker)
  • Ačkoli byl Oyama nekuřák, zemřel ve svých 70-ti letech na rakovinu plic. (Vojcl)

Reklama

Reklama