Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by šlo o špatný nebo vyloženě průměrný snímek, jak by se z mého hodnocení mohlo zdát, ovšem mé očekávání bylo pravděpodobně vyšší. Ve skrytu divácké duše jsem doufal v další skvostný počin jako byl Ip Man, avšak toho jsem se nedočkal. Přesto se však jedná o zdařilý počin s povedenou choreografií a celkem chytlavým příběhem. Za nejpovedenější považuji tréninkové sekvence. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Toto sú tí kórejci, ktorí odmietli kamikadze!" Jeden z nich má odvahy za dvoch, ale v boji väčšinou dostáva nakladačku. Možno je to aj tým, že natrafí vždy na kvalitných nepriateľov. No, nevzdáva sa. Odchádza do lesa, kde tvrdo trénuje. Dosť tvrdo. Päsťami lúska skaly ako orechy, láme stromy a na chrbát si necháva spúšťať obrovský kmeň. Áno, ten ktorým Arnold zabil predátora. O pár mesiacov je tvrdý ako titánový vrták a v Japonsku si to chce rozdať s každým, kto niečo v bojovom umení znamená. Ako film o bojovom umení obstojí a rozhodne stojí za pozretie. Čo mi trošku vadí je, že postava ktorej príbeh sledujeme skutočne žila. A to chce tým pádom poriadny nadhľad a film sa jednoducho nedá brať úplne vážne.Tak to už v kung-fu filmoch chodí. Zvlášť mi nesedelo záverečné meranie síl a hľadanie protivníkov po celom Japonsku. Pravý majster nevyhľadáva súboje a nemusí za každú cenu dokazovať, že je najlepší. Aspoň tak som to slýchal vo všetkých filmoch o bojových umeniach , ktorými som sa za tie roky prekopal.60%. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Korejská tak trochu životopisná řezanice, která sice nedosahuje kvalit čínského Yip Mana, ale má svůj šarm. Soubojů není moc a nejsou ani kdovíjak choreograficky vymazlené, ale možná díky tomu vypadají realističtěji a syrověji. Nosný příběh sice stojí za starou Belu či Bae-dala, ovšem japonská kráska s úžasným jménem Aya Hirayama ho svýma kukadlama jako zrcadlama ( jo já vím, takhle se to neskloňuje) zachraňovala v každým záběru a jednou dokonce ukázala i víc než kukadlo. Choi Bae-dal byl prostě borec a tenhle film mu rozhodně ostudu nedělá. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, jsem trochu sklamán. Bojovník ve větru mě připadl být trochu nepravděpodobný, mnohé situace jsem prostě neuvěřil, postava osiřelého chlapce mi byla vyloženě nesympatická. Rozumím, že je film natočen podle skutečného života Choi Bae-Dala, přesto mi situace, kdy odejde do divočiny, kde dře, maká a trýzní výcvikem své tělo, připadala nepravděpodobná. Minimálně jsem si během ní říkal, čím se živil, že udržel svoji energii, nabral svalovou hmotu a přitom nestrávil viditelné množství času sháněním potravy a její přípravou. Líbila se mi dějová línie s mladou Japonkou, která se do Bae-Dala zamiluje, líbily se mi bojové výkony, ale stále je to na vyšší hodnocení trochu málo. Ip Man je pro mě uvěřitelnější a tedy lepší. 69% ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Ip Mana, ale příběh i zápletka se liší. Techniku boje předvádí s neskutečnou lehkostí, soudtrack je na asijský bojový film neobvyklý, nicméně není vůbec špatný (metalový podkres k bitce není vůbec od věci). Bitka po tréninku v lese (Rocky Balboa hadra!) je neskutečná. Aya Hirayama je nejhezčí japonka, co jsem kdy viděl. Velice dobrý snímek, silné 4, skoro 5 hvězd. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Kyokushinkai znamená v překladu z japonštiny "Ryzí pravda". (Vojcl)
  • Oyama je považován za japonského národního hrdinu, přestože byl původem Korejec a svým stylem porazil všechna tradiční japonská bojová umění. (Vojcl)

Reklama

Reklama