Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

majo25 

všechny recenze uživatele

Súboje boli spravené určite parádne, dobre sa na nich pozeralo. Ale "omáčka" medzi nimi, a hlavne medziľudské vzťahy boli spracovanie akoby nútene, alebo narýchlo, proste len naoko. Spomalené zábery mimo akčných súbojov to len dokumentujú. Prvá polka filmu sa dosť vlečie, a vlastne s druhou nemá ani veľa spoločného. Že to je podľa skutočného príbehu, je síce fajn, ale to je tak všetko. Kórejčania ma trochu sklamali. Hodnotenie: 60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nesympatický a vypatlaný Chuj Paj-dal, každý ho šikanoval, a tak si po hodině a půl obvyklého semidebilního korejského čurákování skáknul na pár let do hor, kde žral sníh a mlátil pěstičkama do šutrů, až vymyslel úpa nový čupr kataristický styl Kokotsitaktonetai, vrátil se dokonale zharmonizován a v perfektní choreografii baletní přípravky dal skoro na piču japonskému ministrovi kultury a sportu. A já u toho málem z nudy otráveně umlátil bezchybnou sérii silových úderů a kopů svého plyšového Pikača, taky krutohustého kataristu, protože je to zkurvený polský nacionalista a snažil se mi brutálně okupovat postel, načež jsem si na spravení pochroumaného Či musel pustit Džetlího. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento film má presne dve polovice. Tak tá prvá ho vysiela do prdelákova všetkými tými nacionálnymi kecami, hlúpymi a trápnymi, pričom herci sú nemotorní, behajú kade tade, ale hlavne sa mocú! Do toho všetkého ešte tisíc krát zaznie výraz '' pačinko" , čo už bola skutočne voda na mlyn, ale ( ! ) , prišla polovica number dva, ktorá efektnými zábermi a hlavne parádnou dejovou líniou čerpajúcou zo života legendárneho mäsiara z bitúnkov, Masutatsu Oyamu, vrátila film do hry a ja veselo udeľujem 4* ! ()

balone 

všechny recenze uživatele

U většiny filmů, když je to hlavně o bojování, tak příběh slábne a veškeré ostaní prvky toho filmu jdou někam. Tady se však podařilo Korejcům skvělé historické drama, kde na jedné straně stojí korejec učící se karate a na druhé straně stojí celé Japonsko a jejich doja s různými dany. Film mě nadchnul snad všemi svými žánry to, že to bylo podle skutečného života je ještě více fascinující. Myslim si, že každý kdo má rád boj, historii, drama, romantiku, tak si vybere v tomto filmu to své. 90% za mne. (možná jen hudba mi občas přišla špatná) ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

První polovina ucajdaná a nablblá, souboje zmatečné a ničím vyjimečné, do toho romantika po korejském způsobu... hm. Od poloviny se to trochu rozjede, ale i tak se nemůžu zbavit pocitu, že hodina filmu přebývá a zbylá hodina prostě není ničím nadprůměrným. Navíc při tak impotentních akčních scénách už si člověk všimne i postav plastických jak papírová vystřihovánka. Tak nevyužitý potenciál už jsem dlouho neviděla. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel čtyři roky. Scénář byl předěláván celkem šestnáckrát. (Vojcl)
  • Ačkoli byl Oyama nekuřák, zemřel ve svých 70-ti letech na rakovinu plic. (Vojcl)

Reklama

Reklama