Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Tuttovka 

všechny recenze uživatele

Velmi krásná a zároveň děsivá podoba seriálu, která je dokonale ucelená. Osobních vstupů není příliš mnoho, jako je tomu u většiny dokumentů. Slouží pouze k tomu, aby dokreslili či vygradovali detaily člověka. Informace jsou velmi hutné, ale autoři se nezabývají příliš známými událostmi. Ukazují zde vrcholy i pády moci jednotlivých mužů. Vše je velmi dobře vztaženo na vliv dvanácti mužů na třetí říši a vztah k Hitlerovi. Není to tedy pouze dvanáct medailonů nacistických zločinců. U každého přisluhovače jsou zobrazena zejména fakta, setkání či životní krize, které je ovlivňovaly. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...kolik dalších SS mizerů je pod různými zkratkami skryto v dnešní době... nepoučíme se... vždycky mě u toho napadá otázka... je lidstvo opravdu slepou větví vývoje? když vidím tento skvělý dokumentární cyklus, při nabízené odpovědi mi běhá mráz po zádech... jen doufám, že je jich méně, než těch, kteří lidstvo reprezentují v naprosto odlišných barvách, že milý pane Gándhí? ()

Reklama

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Nemohu dát jinak, tento pořád (seriál? to přeci ne, je to dvanáctidílný pořad) je dobře dělaný. Hodnotit dokumenty je ošemetná záležitost, člověk má tendenci dávat co nejvíce. Zde to tak cítím, obzvlášť se mi líbil ten o Speerovi, o němž jsem si přečetl životopis na wikipedii. Sedělo to. Takže o těch, kteří mu pomáhali již víme. A o samotném H. se toho natočilo tolik, že samostatný díl o tomu, komu helfovali ostatní, nepotřebujeme. Vidět takhle ve zkratce, co vše se jim za tak krátkou dobu podařilo je neskutečné. Narodili se jako lidé, zemřeli jako zvířata. Hitlerovi muži. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

Dokument, díky kterému člověk zjistí, jak obludný mechanismus nacistický režim byl a jakými zvířaty se Hitler obklopil při svém vzestupu. Hitlerovi muži dávají ucelený komplet informací o elitě tohoto režimu. Dokument jde hodně do hloubky a pozadí režimu a studuje úlohu každého jednotlivce v něm. Oceňuji hlavně to, že dokument sleduje osud každého jednotlivce od mládí přes svojí kariéru až ke svému nezdárnému konci, kterým byl buď norimberský proces, skrývání nebo sebevražda. Viděno: Rudolf Hess, Albert Speer, Adolf Eichmann, Josef Mengele, Joachim von Ribbentrop, Baldur von Schirach, Roland Freisler, Martin Bormann ()

Tucqa 

všechny recenze uživatele

Ze všech dokumentárních seriálů mě tenhle nadchnul asi nejvíc. Ať už je to zpracováním, nebo tím, že se o tohle téma zajímám a připadá mi to záživnější záživnější než všichni vládci českých zemí ve středověku. Tohle bychom se ve škole měli učit, ne kolik měl ten a ten panovník dětí před 1200 lety... Tohle vědět nám k něčemu bude, protože to ještě pořád ještě není tak dávno a neměli bychom na to zapomínat... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama