Reklama

Reklama

Slóvce M

  • Česko Slówce M (festivalový název) (více)
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1964, 8 min

Obsahy(1)

Křehká variace na středověkou milostnou báseň. Píseň o naplněné lásce mladých milenců doplněná prací malířky a výtvarnice Ludmily Jiřincové. (hippyman)

Recenze (9)

Lima 

všechny recenze uživatele

Novátorská animace, reflektující kresby pozdního gotika a začínající renesance. Na svoji dobu odvážný umělecký počin. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Malinko Mě Mráčí, že za Mizerně se pohybující Malované obrázky a pár kastrátů Může dát někdo víc jak dvě hvězdy a ještě to vychvaluje do nebes... kéž by se Mi na tohle písMeno povedlo zapoMenout... 20% [Festival Nad Řekou, 2009] ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Další mistrovské dílo Jiřího Brdečky, jež svým principem neanimované animace vstoupilo do dějin světové animované kinematografie. S pomocí minimální animace výtvarných obrázků L.Jiřincové tlumočí autor poetický příběh podle pozdně gotické písně o šťastně naplněném vztahu dvou zamilovaných. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

Proti animaci nelze mít moc námitek. Místy nic moc, jindy až omračující. Tak byla krásná. Ale ta píseň. Taková staročeská odrhovačka. Vůbec se mi nelíbila. Hlavně ten způsob zpěvu. To bylo něco příšerného. ()

Ville183 

všechny recenze uživatele

Mě se to teda líbilo moc. Já nevím čím to je, ale jsou kraťasy (třeba i tenhle), které (podle mě) svou kvalitou a nápadem předčí plno celovečerních filmů (od Troškových komedií až po akční sračky Stevena Seagala)... I když tohle byla spíš snová báseň než film. ()

Reklama

Reklama