Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu platí vše, co jsem napsal k "Ong Baku". Ovšem netušil jsem, že se dokáže Tony Jaa ještě překonat. Od půlky filmu jsem jen lapal po dechu a nechápal. A ohromně se bavil, jako již dlouho u ničeho. Absolutní špička v oblasti bojových filmů, neskutečný, neuvěřitelný a absolutně vizuálně dokonalý nářez ... to se prostě musí vidět. Kdo neviděl, nedokáže si představit ... Upozorňuju, že USA verze pod názvem THE PROTECTOR je kratší asi o 20 minut, mnohem lépe dějově sestříhaná a je to ještě větší nášup, než verze původní!!! Navíc obsahuje scény, které v původní verzi vůbec nebyly. Byl sem z ní úplně na větvi, stejně jako když sem viděl Tom Yum Goong poprvé ... Jako by to byl stejný a přitom jiný film :-))) ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nářez, Tony Jaa patří k novodobým bohům bojových filmů spolu s Iko Uwaisem. Film je několikanásobně lepší než díl první. Naprosto perfektně propracovaná choreografie bojů, Tony má neskutečnou fyzičku. Potěšila přítomnost Lateefa Crowdera nebo Nathana Jonese. absolutní vrchol filmu je několik minut trvající souboj na schodišti, který je celý točen na jeden záběr a následně ukázka padesáti způsobů lámání kostí. Jeden z nejlepších bojových filmů. ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Thajci slony milují jako členy své rodiny a uctívají je. Tonymu Jaa ukradli dospělého slona a slůně, odvezli je do Austrálie a on si jde pro ně. Ač malinko slabší než Ong Bak je TYG pořád více než nadprůměrnou akční peckou se skvělými souboji a když už nic tak alespoň jistým ekologickým poselstvím (neměli jste mi brát me slony to není). Tony je nový bůh akčního nebe a je už jen otázkou chvíle, kdy po něm začne pošilhávat Hollywood. Než se však tak stane, doufám, že natočí ještě pár skvělých filmů. 100 % ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ong-bak 2 - bigger, louder, uncut :-) . Kvalita filmu ako celku je este horsia ako u Ong-baku (ledva za 3*), ale najdolezitejsie je to, ze bojove sceny podstupili vykonostny up-grade. Tak preco potom tych vyslednych 5*? Ta 4* je za to, ze vo filme sa celkovo hovori styrmi druhmi jazykov :-) a spolu s May sme to videli na azijskom kontinente, v azijskom kine s pravym azijskym publikom. Nezabudnutelne. A 5* je za vskutku nesmrtelny zazitok - ako sa na spravnu slavnostnu predpremieru patri, film prisla uviest samotna hlavna hviezda - Tony Jaa (pre pravovernych vyznavacov jeho skutocneho mena inymi slovami Phanom Yeerum). Nielenze som si s nim tleskol, ale May ma od neho aj podpis so srdieckom ako i video a viacere fotky. A na taky zazitok je aj 5* malo... :-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa rozbijí držky na tisíc způsobů v příběhu na téma: ukradli jste mi slona a vás to bude hodně bolet. Příběh je ještě primitivnější než to zní, ale o ten tady vůbec nejde. Tady jde opravdu jenom o Tonyho a jeho choreografii. A v tomhle ohledu to opravdu funguje velmi dobře a všechny bitky jsou opravdu výborný, hlavně ta s Lateefem a Jonesem. Ong-bak se mi zdál ale ještě o něco lepší ve všech směrech, protože režijně tento film není dvakrát zvládnutej. Svůj účel ale plní. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Mezinárodní práva na film byla prodána ještě předtím, než se vůbec začalo natáčet. Tím se stal vůbec prvním thajským filmem, který toto dokázal. (HellFire)
  • Natáčeno dva roky, použito přes 600 filmových pásů. (hot_spot)
  • Ve většině verzí určených pro západní trhy byly odstraněny všechny narážky na to, že Madame Rose je transsexuál, protože herečka Xing Jing je transsexuál i ve skutečnosti. Taktéž byla odstraněna scéna, ve které se ukáže, že po závěrečném souboji přežila. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama