Reklama

Reklama

The Pyx

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Z okna montrealského činžáku padá mladá žena Elisabeth Lucy (Karen Black). Když policie dorazí na místo (zlo)činu‚ najde u ní křížek (krucifix) a malou kovou krabičku (pyx). Policista Henderson (Christopher Plummer), který její smrt vyšetřuje, zjistí, že se živila se jako lepší prostitutka a byla narkomanka. V retrospektivním scénách sledujeme její život a prostředí lidí na heroinu, prostituce, postupně se ale objevuje i spojení se záhadným satanistickým kultem. Navíc začnou umírat někteří podezřelí a schyluje se ke střetu detektiva s hlavou sekty, která se cítí jako inkarnace samotného Satana. (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o horor a ani len o triler. Temnejšie podaná kriminálka s dvoma líniami príbehu, pred vraždou a po, ktoré občas pôsobia zmätočne, ale hlavne jej chýba tá správna atmosféra a tempo. Satanistický kult je úplne v úzadí, do popredia sa derú skôr drogy. Plummer dobre zapadá, v prípade prostitútky by som si vedel predstaviť niekoho lepšieho. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Syrovej a temnej hororvej thriller, kterej v divákovi naprosto špičkovým způsobem evokuje tíživej pocit velkoměstský džungle a jeho temných zákoutí. Precizně natočená záležitost, perfektní práce se zvukem, kterej vytváří hutnou atmosféru a ze silných hereckých výkonů jde mráz po zádech. Tohle jsou ty filmový vykopávky, který dělají člověku radost, když je objeví. Karen Black dokonce pro film nazpívala tři posmutnělý folkový songy, a jen tím potvrdila svůj všestrannej talent. ()

Reklama

Reklama

Reklama