Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connie Haywardová plánuje výpravu do Himáláje, protože chce najít svého bratra, který se tam ztratil při pátrání po sněžném muži. Když ale výprava dorazí na poslední známé tábořiště bratrovy výpravy, najdou tam jen starého podivína, průvodce Vargu. Hned poté je výprava napadena obřími sněžnými muži, ale to není nic v porovnání s překvapením, když jim Varga vyjeví svůj původ a plány které má s Connie. (Caelos)

(více)

Recenze (3)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: CHLUPY NA TĚLE ZVEDAJÍCÍ VZRUŠENÍ V LEDOVÉM DOUPĚTI POLOLIDSKÝCH KREATUR TOULAJÍCÍCH SE NA STŘEŠE SVĚTA!!!___A za sebe bych dodal ješte: „Děvče pozor, yettiové jsou nebezpeční a zlí a chtějí se pářit!“. Nedávám často odpad!, ale tenhle ultra-ultra laciný horor je tak neuvěřitelně špatně zrežírován, zahrán a sestříhán, že se vůbec nedivím čestnému zařazení mezi „perly“ Mystery Science Theatre 3000. Je tak špatný, že je chvílemi i nechtěně zábavný, ale těch chvilek je bohužel velmi pomálu. Zhruba třetina stopáže se odehrává ve stanu, kde se vedou plky o hledání ztraceného bratra (toho hledá dívka za pomoci dvou kamarádů, i za pozdější asistence záhadného horského vůdce Vargase a profesora, který pátra po existenci sněžných mužů) a jinak se pořád leze po horách (záběry celků jsou nastříhány z jiného mexického přírodopisného filmu) a leze a leze a ….leze. Sem tam vykoukne zpod sněhu, nebo skály yetti, ergo herec navlečený ve srandovním kožichu, čumí do blba a první kontakt s lidmi nastane až 20 minut před koncem. Scény, které mají být dramaticky vypjaté – lavina, přepadení v jeskyni – jsou tak příšerně zrealizovány, že by se i Ed Wood styděl :o) A když ke konci Vargas odhalí svůj plán (unést dívku pro rozmnožování sněžných mužů) a vyjeví svůj původ („yetti 5.generace“) – a na důkaz toho odhalí svou mužnou hruď s dlouhými bílými yettiovskými chlupami, to už se válíte smíchy pod stolem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašná konina která nemá ani hlavu ani patu, parta lidí jde hledat jakéhosi chlápka a najdou tam Yetiho. Nic převratného se nekoná. Já jsem čekal že se budu blbě bavit u debilního béčka. Nicméně tenhle film při sledování spíše bolel. Všechno je tu strašně debilní. Herci přehrávají jak to jen jde, hlavně hlavní hrdinka byla něco příšerného, akčnější pasáže jsou strašně umělé a pomalé a masky hlavních hajzlů jsou k smíchu. Od režiséra Warrena jsem viděl asi další 2 filmy a byly to samé, možná lehce více zábavné, proto doporučuji spíše fanouškům žánru a možná ani těm ne. ()

Oktavianus odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem dal odpad i menším pitomostem, než je tato, a jakákoli další hvězda jen zvyšuje skóre tohoto filmu - což nechci, víc jak 30 procent pro tento film je mnohem víc, než si zasluhuje. Vskutku nevím, o čem napsat dřív, jestli o nádherně dementní zápletce s "lidským yettim", naprosto strašlivému nehereckému "umu" všech pěti zúčastněných (ne)herců, opravdu trapnému rozuzlení nebo masce yettiho, chundelatého kožichu s nepadnoucí obličejovou maskou a s neexistující mimikou, takže okřídlené úsloví "prkenný výraz" zde dostává strašidelně reálný rozměr. Jestli si něco ocenění zaslouží, tak jsou to moc hezké záběry na hory, ty se vážně povedly - ale cokoli dalšího už ne. ()

Reklama

Reklama