Reklama

Reklama

Sakura no sono

Obsahy(1)

Ve striktní dívčí škole, kde platí zákazy od kouření po takové maličkosti jako trvalá nebo neschválený sestřih, se dramatický kroužek připravuje na představení „Višňového sadu“ Antona Čechova. Hra pro dívky znamení víc, než školní tradici. Je to pro ně způsob, jak si ulomit kousíček svobody, být na chvíli někým jiným, prožívat (nejen) platonické lásky a dokonce i zkoumat elasticitu genderových norem. Tentokrát ale hrozí, že bude představení zrušeno, protože jednu ze studentek přistihli kouřit. (mrtvej pes)

(více)

Recenze (3)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý kousek kde hlavním a vlastně jediným tématem je příprava vystoupení na závěr školního roku. Pobíhá zde asi dvacítka mladých děvčat (v tomhle si nemám nač stěžovat :-)) a divák sleduje jejich trable zejména okolo zmíněného vystoupení - pro nepatřičné chování jedné z nich dochází k hrozbě, že se přeruší každoroční tradice a vystoupení bude zrušeno... Trošku nevím, co si o tomhle díle mám myslet - na holky se samozřejmě moc hezky dívalo, ale obsahu není mnoho a atraktivou rovněž příliš neoplývá - zkrátka jen události kolem představení a do toho něco málo ze vztahů mezi děvčaty. 62% ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Ak ATG (art theatre guild, niekolko filmov islo na febiofeste 2007) zo 70. rokov nova japonska vlna, tak 90 roky priniesli novu novu vlnu. kitano ci koreeda sa stali respketovani po celom svete, t. miike ci sabu ziskali kultovy status. existuju vsak aj doleziti, nadejni takmer neznami japonski filmari, ktori zacali tocit v 90. rokoch. kohei oguri sice zacal tocit uz 80. rokoch, ale az 90, roky mu priniesli cenu v Cannes. Napriek tomu zostava tkamer neznamy. Shun Nakahara tiez zacal natacat skor, ale az v 90. rokoch natocil vazny film, dovtedy, paradoxne, tocil pornofilmy. Bohuzial, film nebol predstaveny na svetovych festivaloch a tak tento japonsky Truffaut zostava takmer neznamy. Precizne a jednoducho natoceny Ceresnovy sad je dramou bez velkeho pribehu, bez hlavnych postav. Dievcensky divadelny kruzok chysta na zaver skolskeho roka kazdorocne stale tu istu hru Pavla Cechova, Ceresnovy sad. Od skoreho nedelneho rana az do predstavenia sledujeme priblizne 20tku dievcat nezaujatym dokumentarnym stylom. A to je v podstate vsetko. ()

Reklama

Reklama