Reklama

Reklama

Podzemní pevnost

  • Velká Británie The Blockhouse

Jaké to je strávit sedm let v podzemí? Šestice mužů, kteří jsou v Německu na nuceném totálním nasazení, je během náletu uvězněna v podzemním bunkru. Bezprostřední strach brzy vystřídá pocit beznaděje z pobytu v kopce bez světla a bez možnosti kontaktu s vnějším světem. I když je v bunkru dostatek jídla a vína (bunkr byl zároveň skladem), muži různých národností se musí především naučit překonat psychické strádání a charakterové rozdíly. (Levné knihy)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Celý film se natáčel pod zemí - sedmdesát stop pod povrchem a dle slov Petera Sellerse to tam bylo neuvěřitelně tiché a skličující. (Pavlínka9)
  • Natáčelo se na Guerney, malém ostrově u francouzského pobřeží. (Pavlínka9)
  • Podzemní pevnost se zakládá na pravdivém příběhu. Ve skutečnosti šlo o německé vojáky, kteří rabovali při příchodu Rudé armády v jednom skladišti. Vchod vyhodili Němci do vzduchu a uvěznili tak uvnitř své vlastní lidi. Po mnoha letech byl prostor otevřen. Dva lidé byli nalezeni živí, čtyři nebo pět mrtvých zasypaných moukou. Z oněch dvou živých jeden zemřel deset minut po vysvobození a druhý o třicet šest hodin později, slepý a šílený. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama