Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Zkušební verze (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Playtest

VOD (1)

Americký cestovatel, který má hluboko do kapsy, se přihlásí na testování revolučního herního systému. Zjistí ale, že zážitky jsou až příliš skutečné. (Netflix)

Recenze (97)

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Testování VR her si přídávám na seznam věcí, bez kterých se klidně obejdu. Další dobrý díl, ale v závěru se vrší jeden konec za druhým a to už působí příliš komplikovaně. Více ve spoileru: Cooper byl tedy celou dobu na jednom místě, neexistuje žádné heslo pro ukončení, vše po bílé místnosti se odehrávalo pouze v jeho mysli. Napodruhé vypnutý telefon ale byla skutečnost, trochu záhada, proč byl na konci zase zapnutý. Každopádně nápad skvělý, jako vždy ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! Skvělý rozjezd, kdy Waytt Russell utíká z domu a vydává se na cestu kolem světa a slibný hororový potenciál druhé části mi zkazil přeplácaný závěr s hned třemi twisty. Závěrečná pointa sice stála za to - ze všeho nejvíce se vlastně bál zavolat vlastní mámě! Ovšem díky tomuto zvratu taky epizoda přišla o hodně a celý dobře rozestavený příběh se tak najednou z části zbortil a přetvořil se v béčkový závěr (to musí vážně každý americký turista utíkající před traumaty nakonec skončit mrtvý???). Příběhová linie nakonec díky závěru dostala pořádné pumelice, že se pak spíše podobala cedníku. Proč mu sakra hned nesebrali mobil? To by vážně někdo povolil zabíjení lidí kvůli nějak počítačové hře? Svět budoucna v Black Mirrror je vždy ujetý, tohle mi ale připadá už trochu moc vylízané. Nebylo by mimo jiné lepší uzavřít příběh již tehdy, když přiletí domů za matkou a ta ho nepoznává? Tenhle konec by byl přece daleko více cool a byť by byl otevřený a dost nejasný, v mých očích by rozhodně epizodu o řád vylepšil! Mimochodem: „Jak je to velké?“ - Všimli jste si taky, jak byl Cooper (čtěte přízvukem Sonji „Khhhhphhha“) při svojí cestě odevzdaný a netečný? Bylo vidět, jak zoufale utíká před svými vlastními duchy, kteří ho nikdy neopustili. A na konec použení na závěr: Zvedejte telefon své mámě! ()

Reklama

Jilda15 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl libovka. Představ si neuronovou síť, která se dokáže naučit tvoje nejtemnější strachy, implantovanou přímo do mozku (vůbec, ty Black Mirrory si vychutnávají průzkum morální špinavosti technologie, nebezpečí ztracení se ve svojí hlavě (epizoda USS Calister to vyobrazila krásně) a problematiku VR/AR. Jeden z mála seriálů, který dobře rozumí IT hrozbám budoucnosti). Jakmile se tahle neuronka naučí tvoje nejhlubší strachy, manifestuje je do tvojí reality. Ale neboj, jde jenom o AR/VR hru... až na to, že nemá otestované všechny use-casy a opravené všechny bugy. Nečekaně hororová epizoda, ze které mrazí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako hororovému fanouškovi je mi moc líto, že zrovna tu nejhororovější epizodu nové série musím ohodnotit jako tu nejslabší z této šestidílné várky. Nápad je to fajn, tak trochu Inception, kde místo snů je virtuální realita ... atmosféra taky dobrá ... vypointované to je taky hezky a vlastně i příjemně černohumorně ... ale tyjo, proč musel být hlavní postavou tak nesnesitelný člověk? Tím svým afektovaně hysterickým konáním uvnitř hry mi vytrvale ničil dojem z jinak povedeného díla. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém s Black Mirror často je, a tenhle díl je toho zářným příkladem, že se sice vymyslí zajímavé koncepty a silné pointy, ale chybí opravdová schopnost vystavět pro ně plnohodnotný děj. Když pointa potřebuje, aby se nejdřív hrdina dopravil z místa A na místo B, aby se tam setkal s osobou C a mohl se odehrát zvrat, tak ta samotná cesta a setkání budou pojaty a natočeny naprosto rutinně a bez jakéhokoliv potenciálu zaujmout. Je to jen cesta za pointou, která uspokojí v posledních pěti minutách epizody, ale zbytek je dost úmorný. V tomhle případě je navíc celý koncept poměrně nezajímavý a opravdu by potřeboval být nějak zajímavě realizovaný - představuju si, o kolik líp by to zvládl třeba Cronenberg. Tady už ty twisty ke konci působili trochu směšně. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • Veľkolepé sídlo, kde sa nachádza herná spoločnosť, je Englefield House v Berkshire v Anglicku. Tá istá pozostalosť je použitá v niekoľkých ďalších filmoch a televíznych seriáloch, ako napríklad X-Men: Prvá trieda (2011). (Arsenal83)

Reklama

Reklama