Reklama

Reklama

Cheon gun

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Severokorejská a jihokorejská vláda našla společnou řeč a vyvinuly atomovou bombu, aby se mohly rovnat ostatním vyspělým zemím. Avšak díky tlakům z vnějšku se obě vlády dohodnou, že raketu zničí. To se ale nelíbí severokorejskému majorovi, jenž se zmocní bomby a doktorce, která bombu sestrojila. Za nimi je vyslán pluk jihokorejských vojáků, který má za úkol je zastavit. Podivnou náhodou se po přestřelce na řece obě skupiny vojáků i s doktorkou dostanou do Koreje 16. století. Zbudou jen tři jihokorejští vojáci na straně jedné, tři severokorejští vojáci na straně druhé a doktorka mezi nimi. Nejen, že se všichni musí dostat zpátky, najít bombu, ale musí řešit i problémy své historie. (balone)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

JimiH 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se u filmu ani na chvíli nenudil, ale paradoxně ho považuju spíš za průměrný. Množství patosu, dialogy šustící papírem místy a snaha o "sjednocení" Koreie za účelem pomoci vlastnímu národu v minulosti, mi přišla trochu násilná. Vztahy a problematika vztahu tohoto rozděleného národa je lépe zachycena v Parkově Joint Security Area. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Vážené kolegyne a kolegovia archeológovia vítam vás na konferencii, ktorú som musel zvolať kvôli môjmu najnovšiemu objavu. Ako iste viete vediem vykopávky z bojov o Kóreu zo 16. storočia, a práve sa kukáte na najdôležitejší objav z nich. Áno tento obal z tatranky sme našli hneď vedľa snajperky a vojenskej prilby so znakmi vojska našich severných komnačovských susedov. Pri dôkladnom skúmaní sme zistili že rok výroby nájdenej tatranky je 2005. Nakoľko je však rok 2000, musím konštatovať že súdruhovia z KĽDR i napriek hladomoru sú nedosiahnuteľne pred nami... Toľko vydarených fórkov na tak vážnu tému sa tak často nevidí. Navyše historické šermovacie jatka ktoré ja veľmi veľmi môžem, i keď sú v menšom oslabení. Celkovo sa na film dá pozerať a tie (takmer) dve hodinky ubehnú veľmi rýchlo. ()

Reklama

Folpa 

všechny recenze uživatele

Krásný film, ukazující na nesmysl boje mezí Severní a Jižní Koreou. Stejně jako hlavní hrdinové (vojáci z jihu a severu) jsme přeneseni z 21.století do 16. Setkáváme se zde s velkou postavou korejských dějin a to s generálem Lee, který ještě neví, co pro svoji zemi udělá a jak slavným se stane. Ve filmu je několik krásných a vtipných scén, kdy se vojáci z obou táborů dohadují a dívákovi nezbývá nic jiného než se nad tou absurditou zasmát. Velké přednosti tohoto filmu jsou již zmíněný humor ale i bitvy a poznání jak se žilo v 16.století. Navíc se i díky historické postavě generála Lee člověk přiučí něčemu z historie :) Mimochodem tento film šel do kin téměř společně (dělilo je pár týdnů) s Welkeom tu Dongmakgol, který byl komerčně mnohem úspěšnější ale pro mě jsou vítězové "Vojáci z nebes" neboli Heaven's Soldiers :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak ja pridam k Adrianovmu vysvetleniu preco asi nebol tento film az tak uspesny dalsi dovod. A to oproti Welcome to Dongmakgol podstatne horsie prekreslenie postupneho zblizovania sa juhokorejskych a severokorejskych vojakov. Vlastne je tomu venovany minimalny priestor v par naznakoch. Vacsinu filmu si len robia srandu z toho legendarneho hrdinu. To mi prilis vtipne nepripadalo a radsej by som prijal vazne pojate demytizovanie legendy. Co sa týka mixovania zanrov v tomto filme. Tak ziadny zaner neprebíjal druhy, ale zaroven ani jeden nema poriadny priestor vyniknut. Proste sa vzajomne neobohacuju, ale iba sa postupne striedaju. Takze finale, ktore malo byt velkolepo emotivne islo uplne mimo mna a zimomriavky nadsenia ake som zazival pri finale Welcome to Dongmakgol sa tu v ziadnom pripade nedostavili. 6/10. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Film porovnávaný s Welkeom tu Dongmakgol. Řešení vztahů mezi Severní a Jižní Koreou a i určitý přesun v čase je vidět v obou snímcích a mají toho mnoho společného, jen tento je zbytečně podhodnocován. Nechybí vtipné momenty, krásné kostýmy, nablyštěné rekvizity a poměrně věrohodné bitvy. Cestování v čase a ještě k tomu do překrásné Korey 16.století, nešlo jinak než za 5*. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama