Reklama

Reklama

Pán času - Série 5 (2010) (série)


Vánoční koleda (S05E14)

(epizoda)
  • Velká Británie A Christmas Carol
Trailer

Obsahy(1)

Dobrá práce, lidé, jsme na půli cesty ze tmy. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Amy a Rory si užívají líbánky na lodi třídy Galaxy v novomanželském apartmá, ale loď má potíže a potřebuje nutně přistát. Jediný, kdo by ji mohl zachránit, je bohatý a lakomý Sardick, kterému ale z toho nic nekouká. Čas utíká a Sardicka nikdo a nic nepřesvědčí. Člověk se přece nemůže za jeden večer změnit... anebo ano? Speciál na motivy Dickensova díla Vánoční koleda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pocta Dickensovi a zároveň opět fascinující a bezbřehá fantazie, která je pro Doctorův seriál typická. Nádherně předvánočně dojímavé, aniž by to bylo laciné nebo trapné. Znovu zazní hlavní motiv celé série: vzepření se otroctví a znovu je to žena, která se obětuje, aby zachránila svět. I když se tahle témata opakují v sériálu zas a znovu, nevadí to, protože scénář má dostatek nápadů, aby je ozvláštnil a předvedl v pokaždé novém světle. /18. 12. 13./ ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože už pátá série jako taková dostatečně naznačila možnosti nové osobnosti ústředního hrdiny, byla to až právě Koleda, při níž jsem definitivně pochopil, že budu mít Doctora s tváří Matta Smithe rád. Protože tenhle věčný příběh minulých Vánoc je nejen magicky tajemný, půvabně romantický a dokonale teskný, až srdce usedá. On je to možná nejen můj nejoblíbenější speciál, ale po chvilce přemýšlení i nejoblíbenější samostatný příběh jednoho neukočírovatelného cestovatele časem a prostorem. Jeho (pro tuto regeneraci tolik typická) tenká hranice mezi moudrým poutníkem a snadno popudlivým dětinou nebyla nikdy tak jasně patrná jako ve chvílích s nerudným Sadrickem. ()

Reklama

matolas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý Moffatov vianočný špeciál je jedna z jeho najlepších vecí. Dôvodom sú nasledujúce tri veci: Matt Smith, Michael Gambom a lietajúci žralok! V akom inom seriáli uvidíte na zasneženej planéte vo vzduchu lietať žraloky, ktoré sú zapriahnuté za sane, na ktorých sedí Doktor a jeho dvaja spolucestujúci. Aj keď sa tento príbeh zámerne podobá na Vianočnú koledu od Dickensa, je nanajvýš originálna. Dojemná, no neskĺza do klišé. Gambon geniálne sekunduje Smithovi a hneď si ho obľúbite. Navyše, práve toto je poloha, ktorá Mattovi ako Doktorovi sedí najviac. Práve takýto môže byť Doctor Who vo svojej najlepšej forme – čarovný. ()

Tygger 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších dílů Doktora, Vánoční speciál s Vánoční atmosférou, který představí padající vesmírnou loď, létající žraloky, originální timey-wimey koncept, zmražené lidi a krásné vánoční písně, a nějak tohle všechno do sebe postupně zapadne v dojemný osobní příběh zahořklého starého může, skvostně zahraného Michalem Gambonem (Brumbál). Jen doporučuju se soustředit předně na emocionální linku místo přílišného dumání nad aktuální logikou cestování v čase, ale na to už musíte být u Doktora zvyklí. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je jedna z nejlepších vánočních epizod, kterou Doctor Who nabízí. Trojice Doctor, Amy a Rory patří mezi moje favority, což takovému hodnocení také rozhodně neubližuje. Nicméně o nich tahle epizoda není. Jde tady o příjemnou variaci na Dickensovu Koledu, která mě dostala a to natolik, že jsem jí o uplynulých Vánocích zařadil do promítacího programu. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama