Reklama

Reklama

Dračí doupě 2

  • Německo Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God (více)

Obsahy(1)

Příběh Vás vtáhne do temné říše fantazie. Zlý kouzelník Damodar připravuje strašlivou pomstu Izmerskému království. Udatný bojovník Berek a nezkušená kouzelnice Melora se vydávají do bitvy proti Damodarově obří armádě krvelačných nestvůr, létajících harpií a ledových draků. Pokud neuspějí, Izmerské království ztratí své kouzelné žezlo... (Intersonic)

(více)

Recenze (83)

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Ked som sa chystal pozriet tento film,dufal som ze to bude lepsie ako jednotka(ale moc som tomu neveril ked som si precital ze je to televizna produkcia),ktora vo mne zanechala dost rozpacite pocity.Musim povedat ze je to pre mna jedno z najvacsich prekvapeni roka(druhe je fakt slaby ring 2..ale to je o inom)4 hviezdy si tento pocin urcite zasluzi. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně někde mezi filmem Dračí doupě 1 a levným plagiátem Diabla. Zkrátka rpg po lanu, kde má každý své místo - warrior, wizzard, rogue, barbarian a priest. Toto epické vyprávění bych zařadil někam k vnějšímu okraji světa, tedy na tu hranici, kde končí placatá země. Je to patetické, ale to nevadí, protože 2 záběry na utnutou končetinu to zachrání. Je to ne příliš dobře naanimované - drak co spolkne magickou kouli by určitě nechtěl, aby mu krku rejdily špatně koordinované polygony... Doupě 2 - peklo tak někde... ()

Reklama

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemůžu jinak než za 5*. Ten příběh byl totiž jak vystřižený z dlouhých večerů strávených u Dračího doupěte a já jsem se královsky bavila. Vždyť je tam všechno co nesmí ve fantasy příběhu chybět – čestný a odvážný hlavní hrdina, krásná kouzelnice, tulák, kněz a nějaké ty temné síly, které družina dobrodruhů – pardon, hlavní hrdinové – na konci statečně porazí. A přijde i zlovolný lich :) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pokud zavedenější značka slibuje možnost komerčního využití, musí se nabídnutá šance bezezbytku využít. Tak vzniklo i volné filmové pokračování populární hry. Na tolkienovskou Středozem se nanesl prach zombie-hororu a lístek okouzlení starořeckým mýtem, z toho důvodu neschází ve výpravě hrdinů ani bojovnice Xena. Provedení je skromnější, televizní. Samotný příběh nedokáže uchvátit a film snad potěší fanoušky fantazijně-dobrodružného žánru a malé děti. I zlo se může vývojem událostí cítit zneuctěno, pomstu si následně dokáže vychutnávat úměrně se zkázonosnou silou odplaty. Hlavním hrdinou výpravy je Berek (Mark Dymond), chrabrý junák politicko-vojenské elity Izmerské říše. Ušlechtilá a všemi uznávaná autorita je vzorem pro všechny poctivé lidi. Kdo jiný by měl záchranné expedici velet? Hlavní ženskou postavou je Melora (Clemency Burton-Hill), mladá talentovaná čarodějka a Berekova životní partnerka. I přes zombie prokletí se nikdy nevzdává. Hlavním padouchem je starý známý Damodar (Bruce Payne). Jeho prožité utrpení lze vnímat jako nespravedlivé, touha po odplatě je pochopitelná, samotný způsob uspokojuje jeho vlastní bolavé rány. Ženský poloobnažený šarm přináší chrabrá a nezdolná bojovnice Lux (Ellie Chidzey) a elfská kouzelnice Ormaline (Lucy Gaskell). Jistý humorný nadhled dodává Nim (Tim Stern), vynalézavý, výkonný a příliš hrdý zlodějíček. Nahrazuje chybějícího trpaslíka. Z dalších rolí: kouzelník výpravy Dorian (Steven Elder), obezřetný vrchní čaroděj Oberon (Roy Marsden), či proradná stvůra lich Klaxx (Aurimas Meliesius). Film dokáže zabít čas, ale spokojeni s ním mohou být snad jen fanoušci daného žánru. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tohle je pravý opak Pána prstenů a bohužel to platí pro všechny tři díly, které zde hodnotím stejně. Děj je natahované „nic“, které by mohlo vyplnit „něco“, co by mělo hlavu a patu. Vždyť fantasy je tak bohaté téma, kde si člověk může vymyslet přeci cokoliv! Přesto se autoři rozhodnou, že film přeplácají bláboly, které nikoho nezajímají, obsadí film nudnými postavami, které ze sebe dělají hogo-fogo a tomu všemu nasadí korunu v podání toho, že si hrají na něco, co je epické (a zatraceně, že mne štve, že se dneska tímto slovem tolik plýtvá!). Jednu hvězdu dávám snad za téma a občasně podařenou digitální technologii. Evropský rozpočet ubohost nijak neomlouvá, podívejme se třeba na Zaklínače, ten si taky musel poradit s financemi, a jak to vcelku bravurně zvládl. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradě Trakai a v okolí města Vilnius v Litvě. (Terva)

Reklama

Reklama