Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Jsou různá pohádková království a po celém světě lze nalézt místa, kde se odehrávají neuvěřitelné příběhy plné fantazie, nadsázky a dobrodružství. Večerníček České televize zavede tentokrát větší děti do moravských Vizovic, kde se v odlehlém koutě "téměř zapomenuté" skládky odehrávají epizody loutkového animovaného seriálu Krysáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, zda je pohádka o krysách žijících na skládce vhodná k Večerníčku. Jednotlivé epizody první série navíc nemají ani správnou dramatickou linku ani humornou. Druhá série se to pak snaží vylepšit alespoň poznáním některých jiných živočišných druhů a jakous takous hudbou. Dá se dokonce ocenit i loutkovo-animační stránka seriálu. I dabing Bolka Polívky a Jiřího Pechy. Přesto se obávám, že tímhle směrem budou brzy pohídkové seriály o dvou bezdomovcích nebo nájemných vrazích. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Jsou různá pohádková království a po celém světě lze nalézt místa, kde se odehrávají neuvěřitelné příběhy plné fantazie, nadsázky a dobrodružství. A daleko na Moravě, o něco dál od Brna a co něco blíž k Vizovicím, bylo jedno smetiště. Možná o něco menší než jiná smetiště, ale o co menší o to špinavější.. V rohu toho smetiště stál rozbitý hydrant, co v něm bydleli dva krysáci Hodan a Hubert. .A když se k nim přidá Eda,světácký potkan z Práglu, čeká je kupa dobrodružství.*** ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tenhle večerníček je snad natočen podle skutečných událostí, protože jinak si ty nudné příběhy nedokážu vysvětlit. Vždyť konfrontace vizovických pohoďáků s pražským laboratorním hejskem nabízí tolik humorných možností, ale ani pánové Polívka s Pechou z toho nedokázali vykouzlit pořádnou zábavu. Mrzí mne to o to víc, že k tomu hudbu vyluzuje skvělé těleso Už jsme doma, ale i to, za starých undergroundových časů, dunělo daleko zajímavěji. ()

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Krásné čtyři hvězdičky. Po velmi dlouhé době se zčistajasna objevil zajímavý večerníček a doposud jsem viděl sice jen dva díly, ale ty byly tak vtipné, až mi málem vyletěla nudla z nosu! A zážitek je to o to větší, že jsem tyto dva díly viděl v přítomnosti Cyrila Podolského, režiséra Krysáků, který se ukázal být zábavným a pohodovým člověkem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

První díl jsem měl možnost vidět na Anifestu a udělal na mě velmi slušný dojem, pořádně mě navnadil. Celou sérii jsem pak v předpremiéře shlédl na festivalu Jičín - město pohádky. Ty čtyři hvězdičky jsou ještě z Třeboně, kde bych prvnímu dílu dal tak 80%. Po celé sérii jsem v nadšení trochu polevil. Z výtvarného hlediska je to slušný český standard, Krysáci nepostrádají švih a Bolek Polívka se do seriálu svým hlasem hodí, nicméně ze scénáristického hlediska je to spíš průměr, jednotlivé díly jsou příliš krátké, těm sedmi minutám moc nevěřím, hádal bych tak pět a půl, maximálně šest minut délky každého jednotlivého dílu - a na téhle ploše se obsáhlejší příběh rozvinout prostě nedá, zvlášť když se úvodní sekvence v každém díle opakuje. Tohle je vůbec nemoc většiny pohádkových večerníčkových seriálů z posledních let a dobře se dá dokumentovat na vývoji krtkových příběhů, kdy ty z 60. let byly patnáctiminutové, a jak běžel čas, zkracovaly se až na pět minut v poslední zatím dokončené sérii. Ze všech dílů je patrně nejlepší ten s vysavačem, kdy se úklid smetiště našim hrdinům poněkud vymkne z rukou. U české animované tvorby je dobré být vděčný za každý nový film, takže nechávám 70% celkového dojmu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Podle seriálu byly napsané 2 knihy od Jiřího Žáčka. Jmenují se „Krysáci“ (2010) a „Krysáci jsou zase spolu“ (2013). Obě knihy ilustroval Ivan Mraček. (SONY_)

Reklama

Reklama