Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanouškovská sci-fi parodie plná komediálních prvků na téma Star Trek vs. Babylon 5 pojednává o dvou paralelních vesmírech. Na jedné straně flotila vedená lodí CPP Startkopancem a jejím kapitánem Pirkem. Na straně druhé pak velitel lodi Bagdádomon - Šerypáj a jeho bitevní křižníky. Co se stane, když se kapitánu Pirkovi zachce po ovládnutí Země? A co potom, když mu jedna Země nestačí? (Fix)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (44)

Schnitzl 

všechny recenze uživatele

Jak již název napovídá, jde o parodii na Star Trek a správný fanoušek odhalí i Babylon 5. Naprosto geniální spojení těchto dvou kultovních děl, dochucené diktaturou, tyranií a rozpínavostí ve stylu Sovětského svazu. Je třeba mít na paměti, že se jedná o film amatérský a herecké výkony tomu odpovídají, nicméně komediálnosti Star Wrecku to jen dodává grády. Co se týče vesmírných lodí a bitev, grafika je téměř na úrovni předlohy. Pro běžného diváka hodina a tři čtvrtě smíchu, pro znalce originálu nutnost. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že se jedná o amatérský film, je na pohled znát především jen ze scén z interiárů a z "hereckého" obsazení, jelikož technická stránka (vesmírné bitvy) je jinak brilantní. O to víc zamrzí, když už si tvůrci dali s takovým projektem práci, proč i obsah příběhu a humorný náboj nevypracovali do hodnotnější, přesvědčivější a ucelenější podoby, protože pak by se mohlo jednat o vskutku parodickou perlu. To platí zejména pro první půlku filmu, která svou nudnou zbytečností filmu vyloženě ubližuje. ()

Reklama

Arccos 

všechny recenze uživatele

Zábavné, především pak pro fanoušky Star Treku nebo Babylonu 5, kteří budou přece jenom víc v obraze. A jako ostatní zde i já musím vyzdvihnout na 'amatérský film' neuvěřitelné vizuální efekty a dobře navržené vesmírné scény (především bitvy). Až mi připadlo škoda, že jde 'jen' o parodii a ne skutečný startrekovský film! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Díky nešťastné náhodě v časoprostoru uvízne kapitán Pirk a jeho kolegové android Info a komandér Dwarf v našem století. Ale s tím se nehodlají smířit, a za pomoci materiálu z lodi Vulgárců a spousty ruských rublů se jim podaří znovu vybudovat Pflotilu. Právě v ten okamžik, kdy se kapitán Pirk pyšně poklepává po ramenou, zjistí kapitán Fukov přítomnost čapí díry do paralelního vesmíru. A jeho ovládnutí si Pirk nemůže nechat ujít ... Jednoznačná volba pro všechny fanoušky celé Star Trek série - film mne pobavil mnohem víc, než některé ze Startrekovských filmů, i když - hlavně ke konci - bylo znát, že délka dílu seriálu by možná stačila. Vcelku nijaké herecké výkony a trochu podivné interiéry (že by interiér kosmické lodě byl podobný obýváku z osmdesátých let - no nevím), ale dokonale zastoupí úžasné vesmírné bitvy, které se směle vyrovnávají i nejnovějšímu Star Treku. Určitě doporučuji! ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to hodnotil, jako "normální" film musel bych dát max ***, ale protože to je film od nadšenců musím jednu hvězdu přihodit. Parodie to je místy povedená. Začátek je sice slabý, ale jakmile se začne bojovat film nabírá na obrátkách. Vše je podtrženo výbornými efekty. Jsou skoro jak od ILM:-) Nejvíce mě dostal nabíhající systém na hlavní lodi nepřátel :-))) Pro fanoušky Star Treku doporučuji a pro ostatní taky. Už proto, že se tento film dá stáhnout zdarma na domovských stránkách. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Scéna, ve které pochodují vojáci směrem k finskému parlamentu, byla přerušena policií, která kontrolovala nahlášenou skupinu ozbrojených mužů před parlamentem. Situace se zklidnila, když zjistili, že se jedná o vodní pistole, všechna povolení byla v pořádku a natáčení mohlo pokračovat. (Cheeker)
  • Taliansky dabing filmu stál viac ako samotný film. (BlueNeon81)
  • Natáčelo se v Helsinkách a okolí města Tampere. (Cheeker)

Související novinky

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama