Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se v chatrči kouzelníka Bonifáce (M. Táborský) objeví tajemný sluha Dorián (V. Rašilov) coby dědictví po Bonifácově strýci. Dorián, potrestaný za svou pýchu, je ve dne člověkem, v noci kocourem. Součástí strýčkova odkazu je také čarodějná kniha, s jejíž pomocí se Bonifácovi začne dařit. Dorián tajně přijde na to, jak zrušit své zakletí: musí najít dívku se zlatým srdcem. Takové má na svém přívěsku princezna Ludmila (Z. Kajnarová) z nedalekého království. Dorián přemluví kouzelníka Bonifáce, aby použil svoji kouzelnou moc, princeznu Ludmilu unesl a udělal si z ní hospodyňku. Jenže rázná a nebojácná princeznina služebná Anděla (Z. Bydžovská) si už s Bonifácem snadno poradí. A jak jinak, Dorián se do princezny brzy zamiluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jenže pro pořádný mužský se nechodí s vidlema.. A to by se taky jeden učekal.." ;) A s pohádkami to vypadá poslední dobou velmi podobně.. Nepovedený kouzelník se však tradičně upocenému Adamu Rezkovi, který očividně patří ke skalním fanouškům Červeného trpaslíka, povedl, byť název tvrdí, že ne..;) Je však třeba zmínit, že zejména rozhodně dík skutečně velmi dobrému skriptu, hravému i vtipně inteligentnímu, vlastně naprosto neznámé Sandry Vebrové, protože jinak tahle záležitost platí za nesmírně nevyrovnanou - A to nejen herecky, když třeba za většinou výborného Táborského mi bylo až stydno.. - žánrovku.. Je vidět, že Troška tou svoji nechutnou pitvořivostí nakazil nejednoho tvůrce.. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

A ven! Ať už tě nevidim, ty potvoro jedna!" Asi nejtrapnější studiová pohádka, kterou jsem zatím viděl, jejíž pseudokomika je postavená na trapných přirovnáních a říkánkách, všelijakém pitvoření a skřehotání a familiérních zdrobnělinách, nehledě na otřesný projev Lucie Vondráčkové, která mě svým příšerným výkonem znovu utvrdila v tom, že nemá vůbec žádný herecký talent. ()

Reklama

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

z počátku mi naskakovala husí kůže,strašidla uječená,kouzelník uťáplý,kulisy zase moderní...ale když jsem to viděla teď podruhé,napadlo mě: co když některým dětem se to líbí? ( pamatuju totiž na jednu splašenou pohádku z dětství,co jsem si dokonce opisovala,i když to byla výjimka)....no,a pak se mi začala hrozně líbit Zuzana Bydžovská a ty kulisy byly vlastně taky moc nápadité - hlavně mozaika a vitráže.takže nemůžu dát míň,než tři body ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Pohádka sama o sobě nic moc, ale velmi výrazně to zachránil Miroslav Táborský, který je výborný a s ním vždy skvělá Zuzana Bydžovská. Jinak kulisy nezaujaly, postavy ploché, dialogy zoufalé. Princezniny šaty jak z hambince. Snad jen kupodivu pohádková kuňka Lucie Vondráčková příjemně překvapila. Tato postava v jejím podání byla velmi osvěžující změnou v jejím pohádkovém repertoáru. Dceři se líbila moc, hodnotila 80%, já 45%. Sečteno a podtrženo dohromady 60%. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Nepovedená pohádka v nepovedených kulisách, s nepovedeným příběhem a nepovedeným humorem. Alespoň tak nepovedeně působilo těch několik minut, než jsem si k nedělnímu vaření zvolila povedenější program (nenáročné menu umožnilo pro jednou sáhnout po knize a na zoufalou nabídku všemožných televizí nakasrat). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama