foto

Marek Holý

  • nar. 7.11.1979 (37 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marek Holý se narodil 7. listopadu 1979 v Brně. Vystudoval brněnskou konzervatoř a poté nastoupil do angažmá Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Poté přesídlil do Prahy, kde začal hrát v mnoha divadlech jako např. Na Fidlovačce, Broadway nebo v divadle Viola. V televizi se objevuje od roku 1992. Od roku 2012 je členem divadla Na Vinohradech, kde si zahrál v představeních Amadeus, Když ptáčka lapají... nebo Romeo a Julie. Roku 2013 obdržel cenu Thálie za titulní roli v muzikálu Zorro v divadle Hybernia.

Mohli jsme jej také vidět na Letních shakespearovských slavnostech v Komedii omylů a Jak se vám líbí. V roce 2015 ho Jiří Strach obsadil do své pohádky Svatojánský věneček. Ztvárnil roli strážmistra Hynka Polívky v seriálu Četníci z Luhačovic (2017). Je také velice oblíbeným a uznávaným dabérem. Mezi nejznámější patří Castle na zabití, Skyfall nebo Titanic.

Marek v současné době žije v Praze a jeho manželkou je Kateřina Holá.

ryccoly

Herecká filmografie

Filmy

2016 Případ pro malíře (TV film)
Snovej (studentský film)
2015 Svatojánský věneček (TV film)
2010 Cizí příběh (TV film)
Komedie omylů (divadelní záznam)
Tři sestry (divadelní záznam)
2006 Experti
2005 Kočičí princezna (TV film)
Nepovedený kouzelník (TV film)
1998 Cestující bez zavazadel (TV film)
1993 Sedmero krkavců (TV film)
1992 Případ s černým vzadu (TV film)
Tvář za sklem (TV film)

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Udavač (E11)
Bestie (E10)
Trapný padesátky (TV seriál)
Prezidentka (E06)
Mladá, krásná, nadějná (E05)
Šňůry pupeční (E04)
další epizody (6)
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
2014 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Jachtklub (S04E04)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
2005 Náves (TV seriál)

Dokumentární

2017 Příběh letiště Praha (TV film) - vyp.
2014 40 let pražského metra - vyp.

TV pořady

2017 Kočka není pes (TV pořad) - vyp.
2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)
2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace