Reklama

Reklama

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska


Vraždiaci novinár (E15)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalý novinář Roland Brhlík a jeho manželka s krycím jménem Monika (skutečné jméno Zuzana) se 3. srpna roku 1994 dopustili loupežného přepadení a následné vraždy albánce Rustamaja Xhejmala. Toho vylákali pod záminkou výměny valut do svého auta, aby jej během jízdy bratislavskými ulicemi Roland ukrytý v zavazadlovém prostoru následně postřelil do týlu a těžce zraněného dovezli ke břehu Malého Dunaje. Zde jej Brhlík dvakrát střelil do hlavy, jeho tělo zatížil podomácku vyrobeným závažím a hodil do řeky. Jeho manželka, která se od něj nechala zcela ovládat, jen nečinně přihlížela… (SOLOM.)

(více)

Recenze (2)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně po všech těch úchylech psychopatech a jedincích kterým prostě nebylo dáno je tu inteligentní pachatel a poměrně pečlivě naplánovaný a profesionálně provedený zločin. Ale ani panu novináři který údajně ve vězení píše dobrodružný román to neprošlo. Je totiž nepsané pravidlo, že když už jdete do něčeho takovýho jako je vražda tak ideálně sám za sebe. Jak už k tomu přiberete někoho dalšího tak je tady to riziko, že vás shodí a přesně to se stalo i v tomto případě. Borec počítal s tím, že má svou manželku pevně pod kontrolou, ale to se přepočítal a v té se nakonec hnulo svědomí a všechno nahlásila. Škoda, že tu není přesně zmíněno jaký trest Brhlík dostal kromě toho, že byl výjimečný. Tak jako tak jedna z epizod ze které by vedle toho, že je to reál mohla bejt i docela slušná detektivka.95% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto případě byla obviněná spíše jen hromádkou neštěstí, zlomená žena zcela ovládaná despotickým partnerem, který ji donutil nejen ke svatbě, ale i trestnému činu. To ji však neomlouvá. Brutální vražda překupníka z Balkánu, následné odklizení těla (které ale stejně po čtyřech dnech vyplavalo) a to všechno kvůli pár stovkám tisíců. Tíha svědomí však mladou ženu nakonec dohnala k tomu, aby všechno přes prostředníka práskla a oba poslala do vězení. Zaslouženého. Ten novinář byl vážně magor (prý chtěli jsme ho jen okrást a srabácky se schoval za zadní sedadlo do úložného prostoru a střelil ho zezadu. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Po prvýkrát požiadal Brhlík o podmienečné prepustenie v roku 2008, neúspešne. Následne v rokoch 2011 a 2014, neúspešne. V roku 2017 štvrtýkrát požiadal o podmienečné prepustenie, úspešne. Prakticky o dva roky skôr, nakoľko by mu bol 25 ročný trest, na ktorý bol odsúdený, uplynul v roku 2019. Následne sa v roku 2017 zúčastnil na procese s ďalším vrahom a jeho bývalým spoluväzňom Miroslavom Štolcom, ktorému vraj robil zle už vo väzení a teraz si prišiel vychutnať, ako ho súdia za posledný zločin. Štolc bol odsúdenie na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama